Lunchconcert - Dutch Classical Talent

Joost Willemze
’Als een Griekse god bespeelt Joost de harp'
do 30 mrt 2023 12:30
do 30 mrt 2023
12:30
 • do 30 mrt 2023
  12:30
  Incl. garderobe
  Muziekcentrum, Enschede
  Kleine Zaal
  Geweest

Wordt harpist Joost Willemze de beste tijdens Dutch Classical Talent?

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch. Bezoek daarom de gratis lunchconcerten in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres. Het eerstvolgende lunchconcert in de serie vindt plaats op donderdagmiddag 30 maart van 12.30 tot 13.30 uur. Dan treedt in het kader van Dutch Classical Talent harpist Joost Willemze op.

Wordt Joost de opvolger van Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, het Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om maar wat klinkende namen van laureaten te noemen. Talent alleen is niet genoeg om de finale van Dutch Classical Talent te bereiken. Deelnemers zijn ook beoordeeld op onderscheidende en prikkelende programma’s, visie en een beetje lef. De finale van Dutch Classical Talent vindt plaats op zondag 28 mei in TivoliVredenburg.

Joost studeerde naast harp aan het conservatorium ook klassieke talen. In deze voorstelling komen zijn liefde voor muziek en zijn liefde voor de Griekse mythologie samen. Ook de jury legt een link naar de oudheid: ‘’Als een Griekse god bespeelt Joost de harp. Met zijn serene uitstraling en gestileerd programma laat hij ons zien hoe mooi eenvoud kan zijn. Prachtige, grote klank en heldere virtuositeit.’’

Lunchconcerten met soep en broodjes
Artiesten zorgen tijdens de lunchconcerten in de kleine zaal van het Muziekcentrum Enschede voor een gevarieerd programma. Lunchen kan natuurlijk ook. In het Muziekcentrum zijn soep en broodjes tegen betaling verkrijgbaar. Aanmelden voor de lunchconcerten hoeft niet.

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch

Programma

-Marcel Tournier: Vers la Source dans le bois
-Carlos Micháns: Trois moments d’Orphée
-Toru Takemitsu: Stanza II for harp and tape
-Luigi Rossi: Passacaglia per arpa
-C.W. Gluck: Dans van de gelukzalige geesten (arrangement: Giovanni Sgambati)
-Johannes Brahms: Intermezzo no. 2, op. 118
-Ramin Amin Tafreshi: Event Horizon: the point of no return (electronics: Soheil Shayesteh)
-Carlos Micháns: Trois moments d’Orphée
-Marius Flothuis: Pour le tombeau d’Orphée                               
-C.W. Gluck: Che farò senza Euridice (arrangement: Giovanni Caramiello)