In de ban van Bannink

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel met Loes Luca, Thomas Oliemans en Maartje van de Wetering
Ode aan muzikaal genie Harry Bannink – Met voorafgaand Talkshow en na afloop Late night café, en op zondag meezing-familieconcert
vr 16 jun 2023 - za 17 jun 2023
vr 16 jun 2023
-
za 17 jun 2023

Heel wat van zijn liedjes maken inmiddels deel uit van ons collectieve geheugen, zoals Op een mooie pinksterdag en Vluchten kan niet meer

In de ban van Bannink. Zo heet de muzikale ode aan de in Enschede geboren en getogen componist en arrangeur Harry Bannink die vrijdag 16 en zaterdag 17 juni in het Muziekcentrum Enschede te zien is. Om het bescheiden muzikale genie te eren, slaan Wilminktheater en symfonieorkest Phion de handen ineen, met hulp van Loes Luca, Thomas Oliemans en Maartje van de Wetering.

Hoewel hij meer dan drieduizend liedjes op zijn naam heeft staan, sprak Bannink niet over zichzelf als componist, maar als 'toonzetter'. Maar heel wat van die liedjes maken inmiddels wel deel uit van ons collectieve geheugen, zoals Op een mooie pinksterdag en Vluchten kan niet meer.

Muziek van Bannink klonk van De Stratemakeropzeeshow tot Ja Zuster, Nee Zuster en van De film van Ome Willem tot Het Klokhuis, op teksten van schrijvers als Willem Wilmink, Annie M.G. Schmidt en Hans Dorrestijn. 

In een aantal nieuwe arrangementen van Bob Zimmerman brengen Phion, zangeres Loes Luca, zanger en pianist Thomas Oliemans, zangeres Maartje van de Wetering en pianist Bert van den Brink onder leiding van dirigent Enrico Delamboye een prachtig eerbetoon aan dit muzikale genie. 

Beleef een concert dat je aan het lachen maakt, ontroert en meeneemt naar vroeger tijden.

Talkshow en Late night café
Voorafgaand aan het concert In de ban Bannink is het publiek op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni van 18.30 tot 19.30 uur welkom bij een talkshow een over het werk en de carrière van Harry Bannink. In de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede gaan historici Frank Rensen en Jesper Schaap in gesprek met pianist Bert van den Brink. Het wordt een muzikale reis, waarin de invloeden van Harry en zijn kenmerkende geluid worden geëxploreerd. De talkshow is gratis toegankelijk voor concertbezoekers. Graag wel reserveren.
Dat kan HIER voor vrijdag en HIER voor zaterdag. Let op: vol is vol.

Na afloop van het concert is er zowel vrijdag als zaterdag een gratis Late night café met livemuziek in de foyer van het Muziekcentrum Enschede. Vrijdag 16 juni speelt vanaf 22.15 uur het Gerlo Hesselink Combo: Sebastian Altekamp, piano; Uli Wentzlaf-Eggebert, bas; Gerlo Hesselink, saxofoon. En op zaterdag 17 juni speelt het Wilmersberg Trio: Rik Ehling, piano; Erik Olsman, bas; Jilt Jansma, trombone. 

Familie-meezingconcert op zondagmiddag
Cor Bakker, Fay Lovsky en Remko Vrijdag spelen en zingen in het theaterconcert Zwaaien met je onderbroek zondagmiddag om 14.00 uur de leukste, liefste, stoutste en ontroerendste liedjes uit het enorme repertoire van Harry Bannink. Liedjes als Schipbreukeling, M’n Opa, Hondedrollen en Deze vuist op deze vuist komen voorbij.
Klik HIER voor meer informatie

Deze voorstelling is een samenwerking tussen Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel.

GRATIS TALKSHOW
Voorafgaand aan de voorstelling In de ban van Bannink wordt op vrijdag 16 en zaterdag 17 juni van 18.30 tot 19.30 uur een gratis talkshow gehouden. Reserveren is verplicht:
-Klik HIER voor vrijdag
-Klik HIER voor zaterdag

INTERVIEW THOMAS OLIEMANS
Klik HIER voor een interview met Thomas Oliemans: 'In de muziek van Harry Bannink zit onverklaarbaar beetje magie'

'Ik heb er een zekere handigheid in gekregen om, als een klemtoon niet helemaal goed zit, bijvoorbeeld een nootje weg te laten, zodat het toch weer klopt. In dat soort puzzelwerk heb ik altijd heel veel aardigheid gehad'

Harry Bannink