Wouter Doevens

Passie met Kobra

Pynarello & Kobra Ensemble
Eigentijdse invulling van een eeuwenoude traditie
ma 10 apr 2023 14:30
ma 10 apr 2023
14:30
  • ma 10 apr 2023
    14:30
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Passie vanuit het perspectief van de vrouw

Pynarello zoekt verbinding met de zeven zangeressen van het a-capellaensemble Kobra voor een muzikaal alternatief in de passietijd. Dat gebeurt op zondag 4 april in de Grote Zaal van het Muziekcentrum tijdens de voorstelling Passie met Kobra.

Na de Passie met Hayden met schrijfster Franca Treur en de Passie HighLights staat in deze nieuwste passie het perspectief van de vrouw centraal.

Er klinkt muziek rondom moeder Maria, divers werk van vrouwelijke componisten en er staan veel vrouwen met hoofdrollen op het podium.

Passie met Kobra wordt een eigentijdse invulling van een eeuwenoude traditie met onder meer Bulgaarse volksmuziek, een Sloveens psalm en muziek van de Amerikaanse Caroline Shaw.

Trouw is onder de indruk van Pynarello: ‘’Het jonge, flexibele ensemble dat van klassieke muziek houdt, maar niet zo van de dogma’s die soms met het genre gepaard gaan.’’

‘Het jonge, flexibele ensemble dat van klassieke muziek houdt, maar niet zo van de dogma’s’

Trouw

Wat is Pynarello?
Pynarello is een rebels collectief dat de boel flink komt opschudden. De Pynarelli spelen klassieke muziek staand en uit het hoofd, als een popgroep en maakt zinderende energieën los uit het ijzeren repertoire.
Dit ensemble, opgericht door violiste Lonneke van Straalen, presenteerde zich in 2017 voor het eerst aan het publiek en maakte direct indruk. Een uitvoering van Beethovens Vijfde symfonie kreeg vijf sterren in de Volkskrant: ‘’Zo'n coherente Vijfde heb je nog nooit gehoord.’’