De Harmonie

Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede
Meeslepend muziektheater over afscheid nemen en opnieuw beginnen
vr 30 jun 2023 - za 22 jul 2023
vr 30 jun 2023
-
za 22 jul 2023

Komt het ooit weer goed met de harmonie? Maak het mee in het Wilminktheater

Harmonie is een meeslepend muziektheaterstuk over afscheid nemen en opnieuw beginnen. Meerdere voorstellingen worden gespeeld in het Wilminktheater waar bezoekers zich onderdompelen in een verhaal over het wel en wee van de harmonie.

Als dirigent Herbert na dertig jaar afscheid neemt, speelt het orkest nog steeds in de onderste regionen van de amateurs. In al die jaren is het Herbert niet gelukt het niveau omhoog te krijgen. Vanwege Parkinson moet hij stoppen met dirigeren.

De nieuwe dirigent David is een ambitieuze en nogal koppige jongen. Hij wil dat het orkest meedoet aan een pretentieus concours en introduceert de Japanse Jinzo methode. Hier moet je eerst je partij kunnen zingen, voordat je deze op je instrument speelt. Dit valt niet in goede aarde bij de leden van de harmonie.

De dochter van Herbert speelt klarinet in het orkest en probeert het orkest na haar vaders vertrek bijeen te houden. Dat blijkt een moeilijke opgave. Er valt wel meer niet goed bij de harmonie. Toch: ook hier blijkt dat hoe ingrijpend veranderingen ook kunnen zijn, een groep tot onverwachte maar inspirerende daden worden bewogen.

-Harmonie is een productie van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

Harmonie: hoe een orkest tot onverwachte maar inspirerende daden wordt bewogen

Credits

-Tess: Julia van der Vlugt
-Herbert:
John Buijsman
-Ruth:
Marnel van Rooij
-Johan:
Finn Poncin
-Menno:
Remko Vrijdag
-Lesley:
Stijn Westenend
-Diede:
Juul Vrijdag
-Kim-Myung:
Paul Rigter

-Regie & script: Jasper Verheugd
-Muziek: Jan Tekstra & Fons Merkies
-Orkestleider: Jos Pijnappel
-Kostuums: Ruben Monfrooy
-Decor: Joris van Veldhoven

Regie door Jasper Verheugd
De regie van Harmonie is handen van Jasper Verheugd. Hij is een bekende in het Twentse land. Zo heeft hij de kerstmusical SCROOGE geregisseerd in het Muziekcentrum Enschede. Ook de succesvolle buitenproducties STORK! en Het Verzet Kraakt zijn van zijn hand. Binnenkort is in het Wilminktheater de musical Charlie and the Chocolate Factory te zien; ook onder regie van Jasper.