Harrie Jekkers - Foto: Maarten Ederveen

Broekhuis op zondag

Harrie Jekkers
Heerlijke culturele middag boordevol verrassingen met een ode aan (en met) Harrie Jekkers
zo 23 apr 2023 16:00
zo 23 apr 2023
16:00
  • zo 23 apr 2023
    16:00
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede
    Uitverkocht

Hagenees Harrie Jekkers eregast op z’n eigen feestje

Tijdens Broekhuis op Zondag op 23 april wordt vanaf 16.00 uur een hommage gebracht Harrie Jekkers. Natuurlijk is Harry er zelf ook bij. Broekhuis op Zondag is een culturele middag boordevol verrassingen in De Kleine Willem.

Wie kent Hagenees Harrie Jekkers niet? In 1978 richtte hij Klein Orkest op. Overbekend is het nummer Over de muur.
Harrie had in 1982 solo een groot succes onder het pseudoniem Harry Klorkestein (anagram van Klein Orkest) met de hit O, o, Den Haag. Het lied wordt vaak als het officieuze volkslied van Den Haag beschouwd. In 1985 viel de groep uit elkaar en begon Jekkers een carrière als cabaretier. 
In 2015 ging Harrie samen met Jeroen van Merwijk terug de theaters in.
In de theaterseizoenen 2017 tot 2019 maakte Klein Orkest een comebacktournee.
Na jaren in Utrecht te hebben gewoond, is Jekkers sinds 2001 woonachtig op Ibiza.
Vorig jaar werd het pleintje voor de Koninklijke Schouwburg aan het Korte Voorhout in Den Haag omgedoopt tot het Harrie Jekkersplein.

Tijdens Broekhuis op Zondag vertolken jonge artiesten werk van een oudere generatie. Vrienden en vakgenoten halen herinneringen op en de lach is nooit ver weg. Muziek, miniconferences en goede gesprekken wisselen elkaar af.
De presentatie is in handen van Inga Tjapkes en Kees Schafrat.

Eet gezellig mee
Bezoekers aan Broekhuis op Zondag kunnen na afloop van de middag gezellig een hapje mee-eten. Er staat dan een overheerlijk Chinees buffet klaar in De Kleine Willem.

‘Grandioos, wat een mooie verhalen. Ontroerend, lachwekkend, uit het leven gegrepen’

Theater.nl over voorstelling Achter de duinen

Kees Schafrat van Boekhandel Broekhuis heeft de formule Broekhuis op Zondag samen met producent Gerard Cornelisse (Wilminktheater) bedacht. “Het idee komt eigenlijk voort uit de samenwerking met Gerard. We komen allebei niet uit Twente, maar hebben een klik’’, aldus Kees. ‘’We kennen het wereldje; Gerard de ene helft en ik de andere. We wilden iets maken op het snijvlak van auteurs en podiumartiesten en muzikanten met mensen die een landelijke uitstraling hebben. Het moet meer worden dan Twentepromotie of een Enschedees feestje.’’