Vasheruk speelt Rachmaninov

Oost-Nederlands Symfonieorkest
Gelauwerde concertpianiste die ook les geeft aan Kaliber Kunstenschool stort zich op uitdagende compositie van Rachmaninov
za 18 feb 2023 20:00
za 18 feb 2023
20:00
  • za 18 feb 2023
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Het lijkt of de muziek van Sibelius doordrenkt is van de Finse cultuur en het Finse landschap

Het Derde Pianoconcert van Rachmaninov - met soliste Sofia Vasheruk - en de Vijfde Symfonie van Sibelius. Dat is het programma van het concert dat het Oost-Nederlands Symfonieorkest zaterdag 18 februari ten gehore brengt in het Muziekcentrum in Enschede.

De 'Derde' van de Rus Sergej Rachmaninov staat bekend als een van de moeilijkste werken uit de pianoliteratuur. Het wordt gespeeld door Sofia Vasheruk. Deze van oorsprong Russische pianiste viel al regelmatig in de prijzen op internationale concoursen.

Momenteel is Sofia Vasheruk, naast haar carrière als concertpianiste, werkzaam als pianodocent bij Kaliber Kunstenschool en bij Academia Musica.

Na de pauze speelt het Oost-Nederlands Symfonieorkest de Vijfde Symfonie van de Finse componist Jean Sibelius. Sibelius is de beroemdste componist van Finland; het lijkt of zijn muziek doordrenkt is van de Finse cultuur en het Finse landschap. 

Het ONSO is in 1959 opgericht als Twents Kamerorkest en in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwaardig symfonieorkest. De leden zijn vergevorderde amateurs, vakstudenten en professionals. Het orkest staat onder leiding van Jeppe Moulijn.

 

'Muziek is de universele taal van de mensheid. Woorden hebben soms muziek nodig, maar muziek heeft niets nodig'

Sofia Vasheruk

Credits

Oost-Nederlands Symfonieorkest

Dirigent: Jeppe Moulijn

Solist: Sofia Vasheruk, piano

Programma

- Sergej Rachmaninov - Derde Pianoconcert

- Jean Sybelius - Vijfde Symfonie