Lunchconcert Muziek & Poëzie

DIE Dichters Enschede
Extra lunchconcert - Opening Enschedese Poëzieweek 2023
do 26 jan 2023 14:00
do 26 jan 2023
14:00
 • do 26 jan 2023
  14:00
  Incl. garderobe
  Muziekcentrum, Enschede
  Kleine Zaal
  Geweest

Genieten van de mooiste gedichten met DIE Dichters in Enschede 

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch. Bezoek daarom de gratis lunchconcerten in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres. Dit extra lunchconcert op donderdag 26 januari duurt van 14.00 tot 15.00 uur, met een optreden van DIE Dichters in Enschede.

DIE Dichters in Enschede openen hiermee de Enschedese Poëzieweek met een presentatie van hun nieuwe bundel Vriendschap. Een aantal leden van de dichtersgroep leest voor uit deze bundel die vanaf dit optreden te koop is bij boekhandel Broekhuis.

De muziek van dit poëtische programma wordt verzorgd door Gilet, met Bert van der Veen (op accordeon), Marcel le Blanc (op gitaar) en Frank Deiman (op piano). Zij nemen de bezoekers mee op een afwisselende muzikale reis door wereld en tijd.

DIE Dichters in Enschede bestaat uit Ernst Bergboer, Jos Eertink, Bram Geerlings, Regine Hilhorst, S. van Tuinen, Margót Veldhuizen, Moes Wagenaar en junior-dichter Sarah Vegter.

- Bij dit lunchconcert worden geen broodjes en soep verkocht.

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch

Liefde voor poëzie
Wat DIE Dichter in Enschede bindt, is de liefde voor poëzie, die – hoe verschillend ook – gezien, gehoord en gelezen mag worden.
Naast individuele activiteiten presenteren zij hun werk in gezamenlijke die-projecten. Daarbuiten treden zij op als goedaardig dan wel spraakmakend bijverschijnsel van kunstzinnige en andere gebeurtenissen.