Paul Carrack

Seated concert
Britse zanger/gitarist/toetsenist doet ook na ruim 50 jaar nog steeds wat hij het liefste doet: op het podium staan
di 23 mei 2023 20:00
di 23 mei 2023
20:00
  • di 23 mei 2023
    20:00
    Incl. garderobe
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Toen de BBC een documentaire over Paul Carrack maakte, werd de titel: The Man With The Golden Voice

Hij is herhaaldelijk omschreven als ‘één van de beste blanke soulstemmen ter wereld’. En hij is de zanger van Tempted, het nummer van de band Squeeze dat al sinds 1999 volledig ten onrechte ontbreekt bovenin de Top 2000. Maar Paul Carrack staat dinsdag 23 mei wel gewoon in het Wilminktheater. De kaartverkoop begint vrijdag 27 januari om 10.00 uur.

Op zijn vijftiende vertrekt Paul Melvyn Carrack, uit het Engelse Sheffield, van school om zijn droom na te jagen: op het podium staan. Dat heeft de muzikale autodidact inmiddels al meer dan vijftig jaar vrijwel onafgebroken gedaan, en met succes.

Carrack schrijft voor, treedt op met, of is bandgenoot van ontelbare artiesten. Daarmee behelst zijn repertoire ook vele muziekstijlen, variërend van pop, rock tot soul. Als hij straks in het Wilminktheater staat, is Carrack 72 jaar jong.

Hij werkt met Sting, Phil Collins, de Eagles, Elvis Costello, Roger Waters, Diana Ross, Rod Stewart, Roxy Music, The Smiths, The Undertones, Madness, John Hiatt, the Pretenders, Michael McDonald, Tom Jones, BB King, Eric Clapton en vele, vele anderen

De tophits die hij maakt als bandlid van Ace, met How Long, Squeeze met Tempted en Mike and the Mechanics, met het voor een Grammy genomineerde The Living Years en Over My Shoulder, zijn nog altijd een belangrijk onderdeel van zijn repertoire en zijn ook nog regelmatig te horen tijdens concerten.

Want inmiddels heeft Carrack ook een zeer succesvolle solocarrière opgebouwd, met hits als I Need You en Don’t Shed A Tear. En hij blijft platen maken. Maar het belangrijkste is en blijft op het podium staan, jaar na jaar. 

Dit seated concert is een samenwerking tussen Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en poppodium Metropool.

'Ik was er helemaal niet op gericht om beroemd te worden, ik wilde gewoon muziek maken’

Paul Carrack