Huize Enschede

Seizoen 2
Met speciale groepsprijs: vier of acht kaarten voor een reuzegezellige avond
ma 27 mrt 2023 - di 18 apr 2023
ma 27 mrt 2023
-
di 18 apr 2023

Na succesvol eerste seizoen is het studentenleven in Enschede terug op het podium met Huize Enschede deel II

Huize Enschede laat het ware studentenleven zien door de ogen van bewoners van echte studentenhuizen in Enschede. Van het roze verven van 'concurrerende' huizen, tot kleinere incidenten en anekdotes. Alles komt voorbij op de zes avonden in De Kleine Willem. Bestaande uit drie afleveringen, waarvan elke aflevering twee keer wordt gespeeld (maandag- en dinsdagavond). Er is een speciale groepskorting voor groepen groter dan vier of acht personen.

De Kleine Willem is op drie achtereenvolgende maandag- en dinsdagavonden dus Huize Enschede. De gastheren en -dames ontvangen studenten en andere bezoekers met bier, een retevet toneelstuk en afterparty in de foyer.  

Studenten zijn geen studenten als er geen feestjes worden gehouden. Dus kunnen studenten de komende tijd ook terecht in De Kleine Willem om wat lekkere feestjes en borrels mee te pakken. Na afloop van de voorstelling zorgt een dj zorgt voor swingende muziek.

De regie van Huize Enschede is handen van Anne de Blok. De veelzijdige Anne heeft onder meer de regie gedaan van het succesvolle productie Van Katoen en Water, dat avond aan avond duizenden bezoekers heeft getrokken.

Volg Huize Enschede op Instagram en blijf op de hoogte.

Speciale groepsprijs
Voor bezoekers is er een speciale groepsprijs van 24 in plaats van 30 euro. Met dit aanbod is het mogelijk om met z’n vieren (bijvoorbeeld als huisavond) naar één voorstelling te gaan met flinke korting. Met acht? Dan is nog meer korting: 44 in plaats van 60 euro.
Let op: Bij het bestellen van de kaarten via de site wilminktheater.nl wordt de serieprijs aan het eind van het bestelproces toegepast, tot dat moment lijkt het alsof de gewone prijs wordt betaald.

Student en op zoek naar meer theater? Bekijk HIER het aanbod voor studenten.

Het eerste seizoen gemist? Bekijk hieronder de vier afleveringen terug.
Alle afleveringen zijn voorzien van Engelse ondertitels.

.   

.   

Klik HIER voor een verhaal over het vorige en het nieuwe seizoen van Huize Enschede door de ogen van de schrijver, de regisseur, een acteur en een superfan

‘Huize Enschede vertelt het verhaal van studentenstad Enschede. Studenten zullen veel herkennen, maar zeker niet alles’

Scriptschrijver Bran Remie

Credits

-Cast: Jelmer de Groot, Danny Westerweel, Lara Roozemond, Willianne Liemborg, Lisa Schol, Sweder de Sitter en Valentijn Benard.
-Regie: Anne de Blok
-Script: Bran Remie

Huize Enschede is mede tot stand gekomen met de steun van: VSBfonds, Creatieve Broedplaatsen, Fonds Podiumkunsten en gemeente Enschede.

Het verhaal:
Tom Essink heeft groot nieuws voor zijn huisgenoten Maurits Ariens, Floor van Heek en (HJ) Alex Schooven en (p)rela Rosalie Meester tijdens het Ouwelullendiner, het eerste feestelijke wapenfeit na het desastreuze Nieuwjaarsfeest.
Het is een verrassing die hen allemaal blij zal maken. Sterker: Moet maken. Tom wil namelijk graag iets goeds doen voor zijn medehuisgenoten. Voorwaarde is wel dat ze dankbaar zijn, want een gebeurtenis uit het verleden ligt zwaar op Toms maag.
Op oudejaarsnacht overleed Davina Holten door Toms toedoen en de schuld die Tom sindsdien voelt, hangt als een molensteen aan zijn nek. Een beetje dankbaarheid moet de boel verlichten...