Huize Enschede

Seizoen 2
Kijk de afleveringen terug!
ma 27 mrt 2023 - di 18 apr 2023
ma 27 mrt 2023
-
di 18 apr 2023

De Kleine Willem wordt ieder seizoen voor een aantal weken omgetoverd tot Huize Enschede!

Huize Enschede laat het ware studentenleven zien door de ogen van bewoners van echte studentenhuizen in Enschede. Van het roze verven van 'concurrerende' huizen, tot kleinere incidenten en anekdotes. Alles komt voorbij in De Kleine Willem!

De Kleine Willem wordt dus ieder seizoen voor een aantal weken omgetoverd tot Huize Enschede. De gastheren en -dames ontvangen studenten en andere bezoekers met bier, een retevet toneelstuk en een afterparty in de foyer. Studenten zijn natuurlijk geen studenten als er geen feestjes worden gehouden. Na afloop van iedere voorstelling zorgt een dj daarom voor swingende muziek.

De regie van Huize Enschede is in handen van Anne de Blok. De veelzijdige Anne heeft onder meer de regie gedaan van de succesvolle productie Van Katoen en Water, dat avond aan avond duizenden bezoekers trok.

Volg Huize Enschede op Instagram en blijf op de hoogte.

Ben jij student en op zoek naar meer theater? Bekijk dan HIER het speciale aanbod voor studenten.

Kijk hieronder de afleveringen van seizoen 2 terug:

Klik HIER voor een verhaal over het vorige en het nieuwe seizoen van Huize Enschede door de ogen van de schrijver, de regisseur, een acteur en een superfan

‘Huize Enschede vertelt het verhaal van studentenstad Enschede. Studenten zullen veel herkennen, maar zeker niet alles’

Scriptschrijver Bran Remie

Credits

-Cast: Jelmer de Groot, Danny Westerweel, Lara Roozemond, Willianne Liemborg, Lisa Schol, Sweder de Sitter en Valentijn Benard.
-Regie: Anne de Blok
-Script: Bran Remie

Huize Enschede is mede tot stand gekomen met de steun van: VSBfonds, Creatieve Broedplaatsen, Fonds Podiumkunsten en gemeente Enschede.

Het verhaal:
Tom Essink heeft groot nieuws voor zijn huisgenoten Maurits Ariens, Floor van Heek en (HJ) Alex Schooven en (p)rela Rosalie Meester tijdens het Ouwelullendiner, het eerste feestelijke wapenfeit na het desastreuze Nieuwjaarsfeest.
Het is een verrassing die hen allemaal blij zal maken. Sterker: Moet maken. Tom wil namelijk graag iets goeds doen voor zijn medehuisgenoten. Voorwaarde is wel dat ze dankbaar zijn, want een gebeurtenis uit het verleden ligt zwaar op Toms maag.
Op oudejaarsnacht overleed Davina Holten door Toms toedoen en de schuld die Tom sindsdien voelt, hangt als een molensteen aan zijn nek. Een beetje dankbaarheid moet de boel verlichten...

HET EERSTE SEIZOEN GEMIST? Bekijk hieronder de vier afleveringen terug.
Alle afleveringen zijn voorzien van Engelse ondertitels.

.   

.