Koningsfestival 2023

De huiskamer van de stad
Muziek, creatieve workshops, dans en (voor)lezen op het Wilminkplein
do 27 apr 2023 11:00
do 27 apr 2023
11:00
 • do 27 apr 2023
  11:00
  Locatie: Wilminkplein
  Externe locatie, Zie beschrijving
  EXTERNE LOCATIE
  gratis

Boordevol programma vol afwisseling tijdens Koningsfestival op Wilminkplein

De partners van de huiskamer van de stad bieden op Koningsdag 27 april van 11.00 tot 19.00 uur gezamenlijk een programma aan met muziek, creatieve workshops, dans en (voor)lezen. Daarnaast kunnen bezoekers op het Wilminkplein terecht om te relaxen op het plein of op het terras en te genieten van een hapje en een drankje. 

Rapper en spokenword-artiest Mark de Geest verzorgt als host/mc de presentatie van de dag met wakkere woorden en positieve energie. 

De partners van de huiskamer zijn Metropool ǀ Poppodia van Twente, Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede, Kaliber Kunstenschool en Bibliotheek Enschede.

Podiumprogramma

11.00-11.30 uur 
Leerlingen van de Popschool van Kaliber geven een spetterend optreden.

12.30-13.15 uur
Jarlentji
Jarlentji maakt R&B met een futuristisch randje die ze zelf schrijft en produceert. Die producties zijn ritmisch en groovy.

14.15-15.00 uur
Droom Dit
Seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. Dat is waar Droom Dit in Nederlandstalige poëtische teksten over spreekt.

16.00-16.45 uur
Maartje
De 24-jarige Maartje maakt doorleefde nederpop. Ze vangt haar persoonlijke beschouwingen van universele thema’s in catchy hooklines en is niet bang om de luisteraar dichtbij te laten komen.

17.15-19.00 uur
Vierbijvier
Misschien wel het bekendste Enschedese dj-collectief die jaren geleden house, disco en techno in een nieuw jasje onder de aandacht hebben gebracht. Met hun eigen intense avonden hebben ze het Twentse nachtleven opgeschud en verfrist.

Arthur Adam ten Cate
Muzikant, filosoof en Stadsdichter Arthur Adam ten Cate neemt deze dag op het grasveld plaats achter de schrijftafel en zal met dichtwerk het podium betreden: 

Workshops en activiteiten 

Doorlopend van 11.00 tot 18.00 uur in verschillende tenten. 

BiebBakFiets
De BiebBakFiets is gevuld mét boeken. Ze delen gratis exemplaren van de Donald Duck uit.  

Silent reading
Vanaf 11.00 uur wordt vaak voorgelezen en verteld. Dit keer met een koptelefoon waardoor je niks hoeft te missen.  

Workshop poëzie in je pocket
Op Koningsdag wordt een soort pocket gemaakt waar ze een gedicht in doen. Deze pocket kunnen bezoekers zelf houden of achterlaten.  

Workshop boekenlegger
In deze workshop gaan de deelnemers een boekenlegger knutselen. Daarbij gebruiken ze papier, stiften, lijm, sticker en foamfiguren.

Workshop koninklijke kronen
Maak bij deze creatieve workshop van Kaliber een eigen kroon. Ga aan de slag met allerlei verschillende materialen. Kunstdocent Saskia Griepink helpt met het ontwerpen van de mooiste kroontjes.

Sokpopconcert Live 
Wie tussen de 4 en 8 jaar is, houdt van zingen en dol is op sokpoppen kan op in Enschede helemaal uit z’n dak gaan bij Sokpopconcert Live. Op 27 april worden in een speciale tent op het Wilminkplein de leukste kinderliedjes gezongen. Tijdens het concert zingen de bezoekers samen met Wilminks Kweek. Natuurlijk mogen eigen gemaakte sokpoppen mee naar het plein. Een oude sok meenemen kan ook. Voorafgaand aan de voorstellingen staan medewerkers van het Theateratelier klaar om te helpen oude sokken om te toveren in de coolste sokpoppen. 
Om 13.15 en 15.00 uur vinden de sokpopconcerten plaats. 

Workshops met vaste tijden 

11.30-12.00 uur 
Workshop streetdance
Danseres Adinda Groeneveld kan alles leren over streetdance. In deze workshop gaan de deelnemers aan de slag met een choreografie. Ervaring is niet nodig. 

16.45-17.15 uur 
Workshop ukelele
Maaike Norder weet als geen ander hoe je in korte tijd samen muziek kunt maken. Daarnaast heeft Kaliber Kunstenschool een gezellige kraam waar diverse instrumenten kunnen worden uitgeprobeerd.

Kraampjes op het plein

Muziekbank
De muziekbank is aanwezig met een kraam voor de verkoop van platen en cd's.

Boordevol programma vol afwisseling tijdens Koningsfestival op Wilminkplein