Duke Ellington / Wayne Marshall

Hommage aan Duke Ellington

Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel
Vijftig jaar geleden overleden Duke Ellington wordt geëerd door Phion, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw en dirigent Wayne Marshall
vr 31 mei 2024 20:00
vr 31 mei 2024
20:00
  • vr 31 mei 2024
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Jazzlegende ‘The Duke’ was ook gefascineerd door klassieke muziek en schreef werken waarin hij het beste uit beide werelden wist te halen

Een swingende combinatie van jazzorkest en symfonieorkest. Ter ere van Duke Ellington, de vijftig jaar geleden overleden jazzlegende die graag uitstapjes maakte naar de klassieke muziek. Vrijdag 31 mei 2024, in het Muziekcentrum in Enschede.

Duke Ellington was één van de allergrootsten in de wereld van de jazz, met meer dan tweeduizend composities op zijn naam, waarvan vele de status van wereldhit bereikten. Maar ‘The Duke’ was ook gefascineerd door klassieke muziek en schreef werken waarin hij het beste uit beide werelden wist te halen, zoals Harlem en Night Creature. Behalve een aantal van deze werken, hoort het publiek ook zijn grootste successen.

Naast Phion zit het Jazz Orchestra of the Concertgebouw op het podium, één van de beste en meest succesvolle jazzensembles die ons land rijk is. En voor beide orkesten staat Wayne Marshall, de Britse dirigent die zowel jazz als klassiek in de genen heeft zitten.

Hij geldt als een specialist in de muziek van grote landgenoten die in beide genres groot geworden zijn, zoals Gershwin, Bernstein en natuurlijk Ellington. Of je nu jazzfan bent of liefhebber van klassiek, dit concert mag je niet missen. Een swingender begin van de zomer kun je je niet wensen.

'American music is just as important as any Beethoven, Haydn, Mozart or Brahms. It’s the same to me'

Wayne Marshall

Credits

Wayne Marshall, dirigent

Jazz Orchestra of the Concertgebouw