Tofu Cowboy

Steyn de Leeuwe
Krankzinnige virtuoze muzikale borderline onemanshow
vr 2 jun 2023 20:30
vr 2 jun 2023
20:30
  • vr 2 jun 2023
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Uit nood geboren stapte acteur Steyn de Leeuwe de psychiatrie in, tot hij zelf stemmen in zijn hoofd hoorde…

Tofu Cowboy is een krankzinnige virtuoze tragi-komische muzikale borderline onemanshow met acteur Steyn de Leeuwe. Na afloop vraag je af, wie is er nou eigenlijk gek? Maak het mee op vrijdag 2 juni in De Kleine Willem. Het is de eerste solovoorstelling van Steyn.

Tofu Cowboy gaat over mensen die niet meer mee kunnen komen in de vaart van de huidige maatschappij. Steyn de Leeuwe vertelt over de dunne grens van wanneer je een zorgverlener en wanneer je juist zorgbehoevend bent. Plus: over de stemmen in ieders hoofd en over de eenzaamheid die ons verbindt.

In de coronatijd moest Steyn op zoek naar ander werk, want op het toneel staan mocht niet meer. Hij besloot te gaan werken in de zorg. De enige beroepsgroep die nog wel applaus kreeg volgens hem. Steyn dompelde zich onder in de psychiatrie. Daar hielp hij een jaar lang een groep mensen, maar kreeg steeds meer last van de stemmen in zijn eigen hoofd.

'Na afloop vraag je af, wie is er nou eigenlijk gek?'

Steyn de Leeuwe
Willem van Walderveen
Steyn de Leeuwe

Wie is Steyn de Leeuwe?
Steyn de Leeuwe studeerde in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Na zijn studie is Steyn in diverse voorstellingen te zien, waaronder Kees de Jongen en De Wijze Kater. Ook was hij te zien in Shakespeare’s Much Ado About Nothing en in de voorstelling en televisieregistratie van Pieter Kramers De Gelaarsde Poes.
Op de televisie was Steyn onder meer te zien in Try Before You Die, VOC, Badgasten en Walhalla. Velen kennen hem ook van Het Klokhuis en Dokter Tinus.

Programma

-Concept, tekst en spel: Steyn de Leeuwe