Abels’ Culture Club

Paul Abels & Edwin Rutten
Op zoek naar de voorkeuren van Edwin ‘Ome Willem’ Rutten
vr 26 mei 2023 20:30
vr 26 mei 2023
20:30
  • vr 26 mei 2023
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Paul Abels’ bijzondere ontmoeting met Edwin ‘Ome Willem’ Rutten

In zijn nieuwe theaterprogramma Abels’ Culture Club ontvangt Paul Abels op vrijdag 26 mei in De Kleine Willem Edwin Rutten. De jazzanger, acteur en presentator werd het meest bekend als Ome Willem van het televisieprogramma De Film van Ome Willem en werkte veel samen met Harry Bannink en Willem Wilmink. Abels gaat met Rutten in gesprek over zijn werk en inspiratiebronnen.

Begeleid door Christoph MacCarty, piano, Uli Wentzlaff, bass en Ton Ouwehand, gitaar, bewijst de veelzijdige artiest dat hij nog lang niet uitgezongen is.

Wie is Edwin Rutten?
De veelzijdige Edwin Rutten (80) debuteerde in 1964 met de Nederlandse vertaling van Always something there to remind me een popliedje van Burt Bacharach. Ook zong hij met het Metropole Orkest en had hij een jazzcombo, The Goldcoast Combo, met Rogier van Otterloo en speelde in verschillende theaterstukken, televisieseries en films.
Een van zijn bekendste rollen was die van Ome Willem in het kinderprogramma De Film van Ome Willem dat jaren lang op de Nederlandse televisie was te zien en later als de orgelman in televisieprogramma Klokhuis.

 

'In het leven is harmonie voor mij het allerbelangrijkste; daarna volgt al snel de harmonie in de muziek'

Edwin Rutten