Het is begonnen

Een hommage aan Yentl en de Boer
Conservatorium-studenten brengen jaarlijkse ode aan Nederlandse componisten, tekstdichters en artiesten
wo 17 mei 2023 20:00
wo 17 mei 2023
20:00
  • wo 17 mei 2023
    20:00
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Het beste van Yentl en de Boer, maar dan anders!

Meemaken Of Niet. Het is begonnen. Ik zei dat ik ging. Klinkt bekend? Het zijn liedjes van het cabaretduo Yentl en de Boer. Woensdag 17 mei in De Kleine Willem zijn ze op een heel nieuwe manier te horen, in de ArtEZ-voorstelling Het is begonnen

ArtEZ-studenten steken het repertoire van Yentl en de Boer in een nieuw jasje. In deze voorstelling hoor je prachtige close harmony-arrangementen van Jan Wichert Bunschoten. De productie is geregisseerd door Louis van Beek, de zangers zijn gecoacht door Nienke Caljouw.

Yentl en de Boer zijn een muzikaal absurdistisch cabaretduo. In 2013 wonnen ze de jury- en de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Voor hun liedjes Ik heb een man gekend en Het is begonnen ontvingen ze in 2014 en 2020 de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterlied.

Studenten van ArtEZ Conservatorium brengen al sinds 2007 elk jaar een ode aan Nederlandse componisten, tekstdichters en artiesten (Brigitte Kaandorp, Robert Long, Willem Wilmink, Ivo de Wijs), onder de naam ArtEZ op de Planken. Een week lang touren ze daarmee langs diverse theaters.

'Poëzie zonder rijmdwang en in ieder vers een statement'

Dagblad van het Noorden over Yentl en de Boer

Credits

Vocalisten
Agmar Rademaker, Britt de Jong, Durk Veenstra, Jana Vroonland, Jari Oosterwegel, Jet Kroon, Kira ten Bulte, Marleen Rodijk, Melissa Uiterwijk Winkel, Noa Nieuwenkamp, Nynke Gijsen, Sarah Gentili, Saranya Schaap

Band
Jan Arndt (trompet), Ole Smith (toetsen), Thomas Hagemeijer (gitaar), Jelcher Drent (bas), Kasper Jansen (drums).