Bigband meets Choir!

Fraggle Jazz Orchestra en Jazzkoor Enschede
Bigband, koor en gastsolist John Hondorp (hammondorgel) verzorgen gevarieeerd en swingend programma in Grote Kerk
vr 16 jun 2023 20:00
vr 16 jun 2023
20:00
  • vr 16 jun 2023
    20:00
    Incl. garderobe
    De Grote Kerk, Enschede
    Op de Oude Markt

Prachtige vocalen, instrumentale improvisaties, speelse interacties en spetterende tutti’s waar je niet bij stil kunt blijven zitten!

Fraggle Jazz Orchestra en Jazzkoor Enschede verzorgen vrijdag 16 juni samen een concert in de Grote Kerk op de Oude Markt. De twee Enschedese gezelschappen presenteren een gevarieerd programma waarin het beste van beide werelden naar boven komt. Met als speciale gast hammondorganist John Hondorp.

Het publiek kan zich verheugen op een rijke variatie van muziekstijlen; prachtige vocalen, instrumentale improvisaties, speelse interacties en spetterende tutti’s waar je niet bij stil kunt blijven zitten!

Dit concert maakt deel uit van het project Bigband meets Choir, waarin vier bigbands, vier koren en vier gastsolisten op vier locaties in Nederland een spetterend concert geven. Behalve in Enschede wordt er gespeeld in Utrecht, Sliedrecht en Maassluis. Bigband meets Choir is een initiatief van Stichting BigbandsForever.

Jazzkoor Enschede
Jazzkoor Enschede bestaat sinds februari 2015 en zingt stukken uit het (toegankelijke, soms minder bekende) jazzrepertoire met een enkel uitstapje naar andere muziekstijlen. Een mooie mix van uptempo songs, ballads en latin, waarvan ongeveer de helft a-capella ten gehore wordt gebracht. Jazzkoor Enschede bestaat momenteel uit zestien zangers en staat onder leiding van Resy Weernink.
 
Fraggle Jazz Orchestra
Fraggle Jazz Orchestra is een big band die vele jaren terug is opgericht als samenspeelgroep van de Muziekschool Enschede, thans Kaliber Kunstenschool. Het repertoire van de Fraggles is breed, maar een belangrijk uitgangspunt is wel dat het jazz blijft. Er zijn ervaren rotten en er is jong talent. Bandleider is Joris Bolhaar.

 

John Hondorp was de eerste die hammondorgel doceerde als autonome jazz-major. Zijn internationale klas studenten komt van over de hele wereld naar Enschede'

Wikipedia