Hosseini

Renee Coralie van Beek
Autobiografisch verhaal over verliefdheid op een afgewezen asielzoeker, vader van haar kind
vr 27 okt 2023 20:30
vr 27 okt 2023
20:30
  • vr 27 okt 2023
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

'Een voorstelling die wanhoop laat zien, maar ook innerlijke kracht'

Hosseini is een aangrijpend autobiografische portret van Renée Coralie van Beek. Haar bij vlagen machteloze relaas over een afgewezen asielzoeker én hun groeiende verliefdheid. Vrijdag 27 oktober, in De Kleine Willem.

Van Beek ontmoet In de noodopvang van Leiden tijdens het geven van Nederlandse les de Afghaanse vluchteling Ayoub. Na hun ontmoeting staat haar leven op zijn kop: ze worden verliefd en zij raakt tegen iedere verwachting in zwanger. Inmiddels is er zoon Kees.

Parallel aan de verliefdheid loopt Ayoub’s asielprocedure. Een procedure die abrupt eindigt in de illegaliteit. Desondanks ontbreekt ook de humor in deze voorstelling niet.

Hosseini toont de achterkant van het Nederlandse asielbeleid. Het is een verhaal over dat wat je niet in de krant leest. Over de voortdurende angst om elkaar kwijt te raken. Over hoe hoop te houden in een uitzichtloze situatie.

‘Een zeldzaam geëngageerde voorstelling die wanhoop laat zien, maar ook de power heeft van innerlijke kracht', oordeelt Theaterkrant.

Credits

-Spel en concept: Renée Coralie van Beek
-Regie: Audrey Bolder
-Tekst: Renée Coralie van Beek en Annelies van Wijk
-Muziek: Mathijs de Valk