Zwaaien met je onderbroek

Cor Bakker, Fay Lovsky en Remko Vrijdag
Zing de liedjes van Harry Bannink mee tijdens meezing-familievoorstelling
zo 18 jun 2023 14:00
zo 18 jun 2023
14:00
  • zo 18 jun 2023
    14:00
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Zing de liedjes van Harry Bannink mee tijdens meezing-familievoorstelling

Cor Bakker, Fay Lovsky en Remko Vrijdag spelen en zingen onder regie van Joris Nassenstein in het fantastische theaterconcert Zwaaien met je onderbroek de leukste, liefste, stoutste en ontroerendste liedjes uit het enorme repertoire van Harry Bannink. Dat doen ze op zondag 18 juni om 14.00 uur in De Kleine Willem.

Liedjes als Schipbreukeling, M’n Opa, Hondedrollen en Deze vuist op deze vuist komen voorbij. En natuurlijk mag je uit volle borst meezingen! Bekijk hiervoor het voorbereidende materiaal (HIER), zo wordt het een groot meezingfeest voor de hele familie!

Zwaaien met je onderbroek maakt onderdeel van het festival In de ban van Bannink. Van 16 tot en met 18 juni brengen het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel een ode aan het muzikale genie Harry Bannink. Vele liedjes van de in Enschede geboren en getogen componist, arrangeur, uitvoerend musicus en muzikaal leider maken deel uit van ons collectieve geheugen.

Zing Banninkklassiekers mee mee Cor Bakker, Fay Lovsky en Remko Vrijdag

Credits

-Cor Bakker: piano
-Fay Lovsky: zang
-Remko Vrijdag: acteur

Harry Bannink
Hoewel hij meer dan drieduizend liedjes op zijn naam heeft staan, sprak het bescheiden muzikale genie Bannink uit Enschede niet over zichzelf als componist, maar als 'toonzetter'. Maar heel wat van die liedjes maken inmiddels wel deel uit van ons collectieve geheugen, zoals Op een mooie pinksterdag en Vluchten kan niet meer.

Muziek van Bannink klonk van De Stratemakeropzeeshow tot Ja Zuster, Nee Zuster en van De film van Ome Willem tot Het Klokhuis, op teksten van schrijvers als Willem Wilmink, Annie M.G. Schmidt en Hans Dorrestijn. 

Programma

-ZIng mee uit het enorme repertoire van Harry Bannink, met liedjes als Schipbreukeling, M’n Opa, Hondedrollen en Deze vuist op deze vuist.