Sing Along America!

Consensus Vocalis
Swingend meezingconcert met songs van Amerikaanse componisten of componisten die zich in de VS vestigden
za 3 jun 2023 20:00
za 3 jun 2023
20:00
  • za 3 jun 2023
    20:00
    gratis, wel kaarten reserveren
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Kom lekker meezingen! Hoe meer stemmen, hoe groter de klank

Koor Consensus Vocalis zingt vanuit thuisbasis Enschede in muziektheatervoorstellingen, opera's, oratoria en klassieke concerten in het hele land. Maar op zaterdag 3 juni is het tijd voor een nieuw experiment in eigen stad: een gratis toegankelijk, swingend meezingconcert in het Muziekcentrum. En iedereen mag meedoen.

24 zangers van Consensus Vocalis sluiten de eerste dag van de Week van de Amateur Kunst af met een concert onder leiding van Béni Csillag en met de in Enschede woonachtige pianist Andrey Nesterenko als begeleider. Sing Along America! is een afwisselend programma van songs van Amerikaanse componisten en van componisten die zich later in de Verenigde Staten vestigden.

Denk aan My Lord, What a morning (arr. Burleigh), Going Home (Dvorak/Mike Murray), Cloudburst (Whitacre) en Let down the bars o Death (Barber). En het publiek mag een gedeelte meezingen. Hoe meer stemmen, hoe groter de klank.

Sing Along America! is onderdeel van de Korendag Enschede, georganiseerd door Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Vocaal Ensemble Cordier.

Dit concert maakt deel uit van het programma van Korendag Enschede 2023. Klik HIER voor de overzichtspagina

Denk aan My Lord, What a morning, Going Home, Cloudburst en Let down the bars o Death

Consensus Vocalis
De 90 zangers van Consensus Vocalis zingen een breed repertoire, variërend van Bach en Beethoven tot hedendaagse componisten als Pärt en Jeths. Van a capella, opera en kamermuziek tot barok, nieuwe composities, muziektheater, jeugdvoorstellingen en de grote symfonische werken.

Consensus Vocalis heeft een heel eigen klank die in alles te herkennen is: helder, expressief, intens en vol overgave. Het ensemble staat garant voor grote stijlflexibiliteit en een hoge kwaliteit in koorklank.

Consensus Vocalis werkt onder meer samen met de Nederlandse Reisopera, Theater Sonnevanck, Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel, Stichting BachTwente, Noord-Nederlands Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Nederlands Blazers Ensemble, Metropole Orkest, Silbersee, Stift Festival, Muze van Zuid en ArtEZ Conservatorium.