De Recreanten

John Buijsman en Michiel Nooter
Gratis voorstelling! - John Buijsman en Michiel Nooter als een curieus koppel op leeftijd op vier buitenlocaties in Enschede - Zaterdag 3 juni in het Van Heekpark
za 3 jun 2023 - zo 11 jun 2023
za 3 jun 2023
-
zo 11 jun 2023

De Recreanten wrange komedie over klein geluk en groot geld en de hechtheid van een gemeenschap

De Recreanten is een wrange komedie over klein geluk en groot geld en de hechtheid van een gemeenschap. Het gaat over hoe sterk mensen zich kunnen maken als ze zich verenigen en hoe ze zich er vooral niet onder laten lullen. De Recreanten zijn John Buijsman en Michiel Nooter. Het duo treedt vier keer gratis op verschillende buitenlocaties is Enschede: Van Heekpark, Wooldrikpark, Wesselerbrinkpark en Theehuis Schuif es aan.

Daar zitten ze dan, op ‘n vakantiepark. Barry en Herman: een curieus koppel op leeftijd. Het lot van zowel het park als dat van Herman steekt grimmig af tegen hun kleurige houten vakantiehuisje. De plek waar het stel al jaren klust, keuvelt en kibbelt. Als de gemeente besluit hun geliefde park te verkopen aan een projectontwikkelaar gaan ze de strijd aan met een onverschillige overheid... en met elkaar.

De Recreanten kwam tot stand nadat John bij zijn vakantiehuisje in Hoek van Holland een mokerslag te verwerken kreeg: er waren plannen om het bijna honderdjarige oord weg te vagen. Terwijl John op dat moment samen met Jeroen van den Berg aan het stuk Revue werkte, hield hij iedereen op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het recreatieoord.

Deze bloemrijke verhalen spraken zo tot de verbeelding dat ze op vrije wijze het project hebben gevormd. Tekstschrijver Tjeerd Bischoff vertaalde samen met Helmert Woudenberg de improvisaties naar de uiteindelijke tekst en Jeroen van den Berg regisseerde.

Voorstellingen gratis
De vier voorstellingen van De Recreanten zijn gratis te bezoeken. Bezoekers moeten wel reserveren.

De Recreanten wordt in Enschede gespeeld op:
-Zaterdag 3 juni om 20.00 uur in het Van Heekpark.
-Zondag 4 juni om 14.30 uur in het Wooldrikpark.
-Zaterdag 10 juni om 20.00 uur in het Wesselerbrinkpark.
-Zondag 11 juni om 14.30 uur in Theehuis Schuif es aan.

‘Uitverkochte voorstellingen, enthousiast publiek en lovende pers’

Tekstschrijver Tjeerd Bisschoff

Credits

-Spel: John Buijsman en Michiel Nooter
-Regie: Jeroen van den Berg
-Tekst: Tjeerd Bischoff / Helmert Woudenberg
-Idee: John Buijsman

‘Op nieuwe uniek locaties’
‘’In 2022 begonnen we in Hoek van Holland in de tuin van John waar we zestien keer speelden’’, zo laat tekstschrijver Tjeerd Bisschoff weten. ‘’Daarna ging het huisje op reis en speelde we op de Boulevard in den Bosch, het Limburgfestival en in de tuin van de Rotterdamse Munt. Alleen maar uitverkochte voorstellingen, enthousiast publiek en lovende pers. De beslissing was dan ook snel genomen om in 2023 terug te komen met De Recreanten en op nieuwe uniek locaties te spelen in het land.’’