Pride & Prejudice de Musical

Anouk Snel, Renée de Gruijl, Suzanna Pleiter, Anouk Maas, Tessa Sunniva van Tol
Klassiek liefdesverhaal van Jane Austen, volledig vanuit vrouwelijk perspectief bekeken
di 20 feb 2024 20:00
di 20 feb 2024
20:00
  • di 20 feb 2024
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

De eigengereide Elizabeth Bennet neemt geen blad voor de mond 

Pride & Prejudice, het klassieke liefdesverhaal van Jane Austen, is dinsdag 20 februari voor het eerst als musical te zien in Enschede. In een frisse bewerking, met een all female cast, met onder anderen Anouk Maas, Renée de Gruijl en Tessa Sunniva van Tol. 

Het boek dat Jane Austen in 1813 schreef vertelt het verhaal over de vijf Bennet-zussen, die door hun moeder opgevoed worden met maar één doel: het vinden van de juiste man om hun toekomst veilig te stellen.

Als de rijke vrijgezel Charles Bingley in hun omgeving komt wonen, zijn de zussen in alle staten. Hij nodigt ze uit voor een bal, waar Elizabeth Bennet de zelfingenomen Fitzwilliam Darcy ontmoet. Ze is onder de indruk, maar bepaalt dan dat zij zélf over haar toekomst wil beslissen.

In deze musicalversie van het verhaal dat al vele malen is verfilmd, geven de vijf actrices vorm aan de verschillende kanten van Elizabeths personage. De enkel uit vrouwen bestaande cast laat zien dat nu de vrouwen aan zet zijn! 

Anouk Maas speelde/speelt hoofdrollen in de musicals Disney’s Beauty & the Beast, The Sound of Music, Hair en Shrek, is op tv te zien als presentatrice van Nickelodeon en actrice in GTST, Renée de Gruijl was finalist in Op Zoek naar Maria, was op tv te zien in SpangaS), Tessa Sunniva was ook finalist in Op Zoek naar Maria, speelde hoofdrollen in de musicals Anastasia, Disney’s The Little Mermaid en in Duitsland Disney’s Tarzan), Anouk Snel speelde in Amélie de Musical en Suzanna Pleiter in 100% COCO de Musical en kreeg een nominatie voor een Musical Award 2022.

Deze musical beleeft zijn wereldpremière in januari in Nederland. Daarna gaat Pride & Prejudice naar de Verenigde Staten. 

Het verhaal van de musical
Elizabeth Bennet heeft een mening over alles en iedereen: haar vier zussen, haar ouders, haar buren, eigenlijk ontkomt heel Engeland tijdens het strikte Regency-tijdperk niet aan haar scherpe blik en genadeloze oordeel. Ze is te trots om aan haar opinies te twijfelen, totdat ze in de knappe maar scherpzinnige Mr. Darcy haar gelijke ontmoet. En precies hij bekent onverwacht de liefde aan haar. 

'Elizabeth is het meest kostelijke wezen dat ooit in druk is verschenen'

Jane Austen zelf over de hoofdrolspeelster uit haar boek Pride and Prejudice

Credits

Cast: Anouk Maas, Renée de Gruijl, Tessa Sunniva, Anouk Snel en Iris Verhaak. Script en liedteksten: Jeremy Baker. Muziek: Fons Merkies en Laurens Goedhart. Regie: Wesley de Ridder. Decor- en kostuumontwerp: Kathelijne Monnens. Producent: Michiel Morssinkhof.