Bowie Verschuuren

BAAAAAA, een voorstelling over blaten

Circus Treurdier
Muzikale en bitterkomische voorstelling over de bescheiden mens in zeer mondige wereld
di 13 feb 2024 20:00
di 13 feb 2024
20:00
  • di 13 feb 2024
    20:00
    Incl. garderobe
    Wilminktheater, Enschede
    Pay. Zaal

Avond vol muzikaal virtuoze discussies en irritante gedachtekronkels

Ook zo’n bescheiden snuiter? Iemand die zich niet graag opdringt en liever in de luwte blijft? Links en rechts ingehaald door schreeuwlelijken die eigenlijk niets kunnen, maar het dankzij hun grote mond toch ver schoppen? Of bent juist geboren voor de voorgrond? Zo’n van nature aanwezige blaat-aap, die nooit een blad voor de mond neemt? Iemand die ongegeneerd geniet van zijn eigen akoestiek? Kom dan op dinsdag 13 februari naar de Pay. Zaal van het Wilminktheater waar Circus Treurdier de voorstelling BAAAAAA speelt.

De extreem bescheiden hoofdpersoon Guido van Veen is zijn hele leven al een achtergrondfiguur. Hij voelt zich niet geroepen om te roepen en blijft liever zwijgzaam aan de zijlijn staan.

Guido wordt omringd door luidruchtige types die er steeds weer met de hoofdprijs vandoor gaan. Zoals de zeer aanwezige John, die zichzelf graag hoort praten, over elk onderwerp een uitgesproken mening heeft en daarmee vrouwen en mannen om zijn vinger windt. Nu heeft ‘ie ook nog eens een roman uit z’n mouw geschud. Dit alles tot grote ergernis van de stille Guido die John enkel een grote hoop gebakken lucht vindt.

Overtuigd van zijn eigen timide houding wacht Guido op de dag wanneer zijn bescheidenheid beloond zal worden. Lukt het Guido om zijn aartsrivaal af te troeven en er met de vrouw van zijn leven vandoor te gaan?

BAAAAAA is een muzikale en bitterkomische voorstelling over een bescheiden mens in een zeer mondige wereld. Over blaaskaken en binnenvetters, roeptoeters en muurbloempjes. Het wordt een avond vol muzikaal virtuoze discussies en irritante gedachtekronkels. Met een goedgebekt koor, praatgrage personages en een buitengewoon moeizame manier van communiceren.

Reeks hilarische gedachtenexperimenten

NRC ★★★★

Wat is Circus Treurdier?
Circus Treurdier is een Amsterdams makerscollectief, dat naast muziektheater ook televisie- en filmproducties maakt. Het gezelschap staat voor absurd, filosofisch en muzikaal theater (of film) met een maatschappijkritische ondertoon en een flinke dosis (bittere) humor.