Annemieke van der Togt

Dominic Seldis’ Favourites

Dominic Seldis
Bekendste contrabassist van Nederland brengt zijn liefdes muziek en verhalen vertellen samen
za 17 feb 2024 20:00
za 17 feb 2024
20:00
  • za 17 feb 2024
    20:00
    Incl. garderobe, koffie/thee vooraf en (pauze)drankje
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Persoonlijke show waarin Dominics eindeloze enthousiasme voor muziek tot uiting komt

Dominic Seldis brengt in Dominic Seldis’ Favourites op zaterdag 17 februari in de Pay. Zaal van het Wilminktheater zijn twee grootste liefdes samen: muziek en verhalen vertellen. Het hele leven van de bekendste contrabassist van Nederland bestaat uit bijzondere muzikale momenten en fascinerende gebeurtenissen die hem tot een van de meest herkenbare en geliefde gezichten van de klassieke muziek in Nederland hebben gemaakt.

Dominic Seldis’ Favourites wordt een persoonlijke show waarin Dominics eindeloze enthousiasme voor de mooiste muziek tot uiting komt.

Dominic speelt samen met zijn orkest zijn favoriete muziek met spectaculaire enscenering en licht, waardoor iedereen in het publiek wordt overspoeld met muzikale vreugde.

Het programma is Engelstalig.

‘Dominic Seldis slaat een brug tussen kunst met een grote en een kleine k’

De Volkskrant

Wie is Dominic Seldis?
Dominic Seldis is sinds 2008 eerste solocontrabassist van het Concertgebouworkest. Daarnaast is hij een geliefd kamermusicus en actief als solist. Dominic is docent aan de Royal Academy of Music in Londen. Hij gaf masterclasses in onder meer New York, Helsinki, Beijing, Florida, Sydney en Zürich. Ook is hij corporate key-note speaker, voice-overacteur, arrangeur en muzikaal leider.
Naast zijn werkzaamheden als klassiek musicus, heeft Dominic ook een passie voor pop, jazz en lichte muziek.
Hij is te horen in vele film- en tv-soundtracks en trad op met verschillende popmusici zoals Tina Turner, Rod Stewart, Seal, Spice Girls, Tom Jones, Shirley Bassey, Wouter Hamel en Giovanca.