Lunchconcert

Gerbrich Meijer - Dutch Classical Talent
'Energiek uurtje dat gevuld is met levensverhalen van componisten'
do 2 nov 2023 12:30
do 2 nov 2023
12:30
  • do 2 nov 2023
    12:30
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Kleine Zaal

Gerbrich Meijer: 'De klassieke verwachtingen van een recital worden verbreed'

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch. Bezoek daarom de gratis lunchconcerten in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum Enschede. Het is een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres. Het volgende lunchconcert in de serie vindt plaats op donderdagmiddag 2 november van 12.30 tot 13.30 uur. Dan treedt klarinettist Gerbrich Meijer op. Zij is een van jonge musici die optreedt tijdens Dutch Classical Talent. Hierbij strijden talenten tijdens een concerttour om de Dutch Classical Talent Award.

Een recital als een ‘one-womanshow’? De klarinettist Gerbrich Meijer durft het aan en speelt met de conventies van het klassieke recital. Werken van onder meer Bernstein, Poulenc en Samuelsen illustreren haar voordracht over muziek en leven en welzijn van de componisten, compleet met beelden en interactie met het publiek. Een alleszins verrassend concert.

De jury zegt over haar: “Met haar open en aansprekende persoonlijkheid en warme toon windt ze iedereen om haar vinger. Haar inventieve programma staat helemaal in het teken van interactie en communicatie met het publiek. Je blijft nieuwsgierig naar wat komen gaat!” 

Zelf zegt Meijer: ''De ‘one-woman show’ laat zien dat klassieke muziek niet een ver van je bed optreden is en dat we hedendaags meer overeenkomsten hebben met de muziekgeschiedenis en de kunstenaars dan we denken.  De klassieke verwachtingen van een recital worden verbreed. Beïnvloed en geïnspireerd door verschillende kunstvormen zal de voorstelling niet per se verlopen zoals de bezoeker had gedacht. Theater, beeld en interactie met het publiek maken de het een energiek uurtje dat gevuld is met levensverhalen van de componisten.''

Via werken van onder andere Bernstein, Marie Samuelsson en Francis Poulenc zal de luisteraar niet alleen aanschouwen maar ook deelnemen en dichter bij de muzikant en componist komen te staan. 

Lunchconcerten
Artiesten zorgen tijdens de lunchconcerten in de kleine zaal van het Muziekcentrum Enschede voor een gevarieerd programma. Lunchen kan natuurlijk ook. In het Muziekcentrum zijn soep en broodjes tegen betaling verkrijgbaar.
De concerten duren ongeveer een uur en beginnen om 12.30 uur. Aanmelden voor de lunchconcerten hoeft niet.

Geen mooiere lunch dan een muzikale lunch

Credits

-Gerbrich Meijer: klarinet
-Michel Xie: piano 

Dutch Classical Talent 
Dutch Classical Talent is een ontwikkelingstraject voor jonge Nederlandse topmusici. Laureaten zijn bijvoorbeeld Tania Kross, Lavinia Meijer, Nora Fischer, het Van Baerle Trio en het Berlage Saxophone Quartet, om maar wat klinkende namen te noemen.
Talent alleen is niet genoeg om de finale van Dutch Classical Talent te bereiken. Deelnemers moeten onderscheidende en prikkelende programma’s meenemen, visie en een beetje lef. De Finale van Dutch Classical Talent is zondag 12 mei 2024 in TivoliVredenburg.

Programma

-Marie Samuelsson: Someone Is Learning How to Fly
-Poulenc: Klarinetsonate
-Gijs van der Heijden: nieuw werk
-Marie Elisabeth von Sachsen-Meiningen: Romanze voor klarinet
-Leonard Bernstein: Klarinetsonate