Het Kerstdiner

Laus Steenbeeke, Wilminks Kweek e.a.
Gezellige, verrassende en spannende theaterbeleving in de kerstperiode mét smaakvol driegangendiner
vr 8 dec 2023 - za 6 jan 2024
vr 8 dec 2023
-
za 6 jan 2024

Het Kerstdiner in rokerige nachtclubsfeer uit de jaren twintig, maar in een modern jasje

In Het Kerstdiner beleven de bezoekers een gezellige, verrassende en revueachtige avond. En dat alles onder het genot van een uiterst smaakvol driegangendiner, met smaak en grandeur geserveerd in een sfeervolle De Kleine Willem. De hoofdrol is voor Laus Steenbeeke. Medewerking verleent onder meer Wilminks Kweek.

Baron Frederik van Heeckeren-Aalderink (Laus Steenbeeke) nodigt het publiek uit voor een chique kerstdiner in De Kleine Willem. Als duidelijk wordt dat de reden van het kerstdiner een nogal duistere is, slaat de feestelijke sfeer totaal om. Er blijken zich intieme vrienden en familieleden van de baron onder het publiek te bevinden. Wat hebben zij met dit mysterie te maken en wat gebeurt er als de spanningen tot een hoogtepunt komen? Wordt het mysterie ontrafeld? Is iedereen wel wie hij zegt te zijn?

Talentvolle makers
Het Kerstdiner wordt gemaakt door jonge, talentvolle makers die allemaal onderdeel zijn van het makerscollectief van het productiehuis van het Wilminktheater. Behalve de 28-jarige Anne de Blok zijn dat scriptschrijver Danny Westerweel (28) en Bart Geleynse (23) die de muzikale leiding heeft over de zeskoppige band.

Wilminks Kweek
De spelende en zingende bediening bestaat uit deelnemers van Wilminks Kweek, het talentontwikkelingstraject van het Wilminktheater. In dat traject volgen jonge, afgestudeerde muziektheaterartiesten een half jaar lang intensief workshops en coaching. Daarnaast spelen zij rollen in eigen theaterproducties zoals Het Kerstdiner. Op die manier bouwen zij ervaring en een netwerk op, wat een vliegende start van hun carrière betekent.

Gezellig samen met anderen aan een tafel
De zaal is ingedeeld in grote tafels waar plek is voor tien personen. Wie minder dan tien tickets boekt, komt met anderen aan tafel te zitten. Een boeking van tien personen is een boeking voor een hele tafel. Er kan beperkt rekening worden gehouden met dieetwensen en allergieën. Neem voor vragen contact op met de kassa.

Drankarrangement
Bezoekers kunnen een drankarrangement bestellen. Voor € 19,50 per persoon kunt u de hele avond uw drankjes (uit ons assortiment) laten serveren.

Onderdeel van

‘De onmiskenbare Twentse humor ontbreekt zeker niet’

Regisseur Anne de Blok

Credits

Cast:
-Laus Steenbeeke
-Lieneke le Roux
-Nico de Vries
-Christianne de Bruijn
-Jip Wassenberg

Hoofdrol voor Laus Steenbeeke
De Baron in Het Kerstdiner wordt gespeeld door Laus Steenbeeke. De in Borne opgegroeide en in Enschede wonende acteur is bekend vanwege zijn rollen in onder meer Het Klokhuis, Flodder en ’t Schaep met de 5 pooten. In Twente heeft hij een flinke schare fans opgebouwd, door grootschalige locactietheaterproducties als Het Verzet Kraakt en Van Katoen en Water.