live after daddy - staconcert

Kraantje Pappie
Waar is Kraan? Nou, op vrijdag 9 februari in elk geval in Enschede
vr 9 feb 2024 20:30
vr 9 feb 2024
20:30

Populaire Nederlandse rapper komt met nieuw materiaal in nieuwe clubtour

Kraantje Pappie, die eigenlijk Alex van der Zouwen heet, had misschien wel een glansrijke carrière kunnen hebben als haarmodel, maar liet het in plaats daarvan lukken in de muziek. Dit niet alleen tot opluchting van zijn moeder, maar ook van de rest van Nederland. 'Daddy' staat vrijdag 9 februari in Enschede, het eerste concert van zijn nieuwe clubtour.

Met zijn driedelige albumreeks Crane creëerde de rapper een eigen elektronisch geluid, dat resulteerde in gouden en platina hits als Waar is Kraan?, Feesttent, Pompen en De Manier. Ook behaalde het album Crane III de platina status. Het vierde album, DADDY, was inclusief hits als Lil Craney, Liefde In De Lucht en Ik Heb Je Nodig goed voor meer dan 120 miljoen streams en opnieuw platina.

Behalve hitmachine is Craniac presentator van onder meer The Next MC en Home Of Hits, runt hij zijn eigen boekingsbedrijf en is hij sinds 2021 de Kraantje Papa van dochter Maeve. Hij deed mee aan Expeditie Robinson en er is, na zijn rol in Fuck de Liefde 2, een tweede speelfilm onderweg.

Sinds 2007 deed Kraan meer dan duizend liveshows, ooit als voorprogramma van van Xzibit, maar ook als hoofdact van Come To Daddy in AFAS Live. Daartussen zaten Lowlands, Pinkpop, Concert at Sea, Zwarte Cross, Rock Werchter en Pukkelpop en meerdere clubtours. En hij was dit jaar gastheer van Vrienden van Amstel Live. 2024 staat volledig in het teken van zijn nieuwe soloalbum.

Dit concert is een samenwerking van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en Metropool.

'Handjes in de lucht als je ready bent voor Craney Season'

Kraantje Pappie