Songs of Slavery and Freedom

ZO! Gospel Choir, Berget Lewis & Dwight Dissels
Krachtig muzikaal eerbetoon aan veerkracht en vastberadenheid van slaafgemaakte voorouders
za 11 mei 2024 20:00
za 11 mei 2024
20:00
  • za 11 mei 2024
    20:00
    Incl. garderobe
    Muziekcentrum, Enschede
    Grote Zaal

Mix van moderne spirituals, bewerkte hymnen en gospelnummers in verrassende arrangementen

ZO! Gospel Choir brengt op zaterdag 11 mei in het Muziekcentrum Enschede met Songs of Slavery and Freedom een krachtig muzikaal eerbetoon aan de veerkracht en vastberadenheid van de slaafgemaakte voorouders. Ervaar de emotie en kracht van gospelmuziek tijdens deze onvergetelijke avond, vol prachtige harmonieën en indrukwekkende teksten over het ontstaan van gospel. Speciale gasten zijn Berget Lewis en Dwight Dissels.

Het concert omvat een mix van moderne spirituals, bewerkte hymnen en gospelnummers in verrassende arrangementen, waarbij de menselijke stem centraal staat.

Naast de topvocalisten Berget Lewis en Dwight Dissels geeft een keur aan muzikale gasten als special guests acte de présence.

Dit concert is geïnspireerd door het herdenkingsjaar van het Nederlandse Trans-Atlantische slavernijverleden en de Black Achievement Month.

 Onvergetelijke avond, vol prachtige harmonieën en indrukwekkende teksten over het ontstaan van gospel 

Credits

Met: ZO! Gospel Choir, Berget Lewis (vocals), Dwight Dissels (vocals), Djuwa Mroivili (piano) en Gershwin Bonevacia (spoken word).

Wat is ZO! Gospel Choir?
ZO! Gospel Choir is ontstaan in de Bijlmer in Amsterdam en is daarom vernoemd naar Amsterdam Zuidoost. De Nederlandse zangeressen Berget Lewis en Shirma Rouse hebben de artistieke leiding over het koor en treden regelmatig op met het ZO! Gospel Choir.