Godenzonen

Luan Buleshkaj, Robbie Wallin & Guilano Herdigein
Muzikale cabaretvoorstelling voor Ajax-fans en Ajax-haters
do 15 feb 2024 20:30
do 15 feb 2024
20:30
  • do 15 feb 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Waar Godenzonen, daar horen wij engelen zingen. Ajax! Ajax! Ajax! 

Ajax is meer dan een club. Daar zijn Luan, Robbie en Guillano het roerend over eens. De boezemvrienden konden alle drie in de ArenA schitteren, maar kozen een ander pad: het theater. De muzikale cabaretvoorstelling Godenzonen, voor Ajax-fans en Ajax-haters, is donderdag 15 februari te zien in De Kleine Willem.

In Godenzonen praten de rasechte Amsterdammers over hun eerste liefde en dat middels muziek, cabaret, comedy en spoken word. De tragiek van Frank de Boer of de schoonheid van de goal van Zlatan, alles passeert de revue. Met een lach en een traan. 

Godenzonen was al te zien in een bomvolle Kleine Komedie en was goed voor negentien uitverkochte shows bij De Parade in de zomer van 2022. En als ze in de Johan Cruijff Arena hadden gestaan, was ook dáár het dak eraf gegaan. Want als de drie boezemvrienden het over Ajax hebben, zijn ze niet te houden.

In de veelzijdige voorstelling fungeert Ajax ook als metafoor om maatschappelijke vraagstukken bespreekbaar te maken en het gesprek gaande te houden. Emotionele eerbetonen worden afgewisseld met humoristische anekdotes en scherpe blikken.

Recensie
Het Parool, de Amsterdamse stadskrant, was bij de première van Godenzonen. 'Nostalgie, trots én pijn in heerlijk Ajaxcabaret Godenzonen', was het oordeel van de krant. 'Godenzonen is een opzwepende mengeling van cabaret, muziek en spoken word, helemaal gewijd aan Ajax. Luan Buleshkaj, Robbie Wallin en Guillano Herdigein houden onvoorwaardelijk van hun club, maar hebben gelukkig ook genoeg te zeiken', aldus de recensie.

'Het spelplezier, de muzikaliteit en de kritische insteek overtuigen van begin tot eind, waardoor de voorstelling ook voor Ajax-haters een feestje wordt'

Theaterkrant

Credits

Met: Luan Buleshkaj, Robbie Wallin en Guillano Herdigein

Muziek: Guillano Herdigein

Regie: Soufiane Moussouli