Neeltje de Vries

Blue Hour

MATZER Theaterproducties | &Brakema
Muzikale voorstelling geïnspireerd op Pulitzer Prize bekroonde The Road van Cormac McCarthy
wo 13 mrt 2024 20:30
wo 13 mrt 2024
20:30
  • wo 13 mrt 2024
    20:30
    Incl. garderobe
    De Kleine Willem, Enschede

Is wat ooit van waarde was nog bruikbaar in de toekomst?

Blue Hour van MATZER Theaterproducties is een ontdekkingsreis naar wat er in ons leeft dat we kunnen gebruiken om een nieuwe toekomst vorm te geven. De voorstelling, op woensdag 13 maart in De Kleine Willem, is geïnspireerd op het met een Pulitzer Prize bekroonde The Road van Cormac McCarthy.

Blue Hour is een muzikale voorstelling, gespeeld door de Vlaams-Colombiaanse actrice Alejandra Theus, bekend van voorstellingen als Revolutionary Road (Theater Rotterdam) en meerdere producties van Theater Artemis. De fysieke acteerstijl van regisseur Liliane Brakema (die eerder het succesvolle Isotopia regisseerde) vormt het spannende uitgangspunt voor de nieuwe tekst van DeAuteursprijs winnende Jibbe Willems.

“Jibbe Willems en ik proberen woorden te geven aan de onbeschrijfelijke verantwoordelijkheid van een kind in deze wereld zetten. En de hoop die dat onvermijdelijk met zich meebrengt”, aldus Brakema.

Het verhaal van Blue Hour: Een vrouw zoekt met haar baby een weg door een bijna verwoeste wereld, ontdaan van wat we gewend waren en gehuld in een blauw licht. Om te overleven moet ze grote keuzes maken. Tussen verharden en kwetsbaar zijn. Tussen denken en voelen. Tussen zichzelf en de anderen. Tussen wat we ooit kenden en nieuw onbekend terrein.
Is wat ooit van waarde was nog bruikbaar in de toekomst? Krachtig en hoopvol, leert zij op haar reis anders kijken en ook vertrouwen te hebben in de schaduwkanten van zichzelf. Het Nieuwe omarmen, zonder te weten wat dat precies betekent voor degene waar ze dit het meest voor doet: haar kind.

'Woorden geven aan de onbeschrijfelijke verantwoordelijkheid van een kind in deze wereld zetten'

Regisseur Liliane Brakema
Alejandra Theus

Credits

-Tekst: Jibbe Willems
-Regie: Liliane Brakema
-Spel: Alejandra Theus

Wat is MATZER Theaterproducties?
MATZER Theaterproducties maakt toegankelijk en autonoom theater, waarbij actuele maatschappelijke onderwerpen op een unieke manier belicht worden. MATZER wil mensen in hart, denken en handelen raken. Zo brengen ze de dialoog over deze onderwerpen op gang.