Zangworkshop - zing met Hollands Collectief

Vocaal Ensemble Cordier en Wilminktheater presenteren voor het tweede opeenvolgende jaar: het korenfestival!
za 8 jun 2024 10:00
za 8 jun 2024
10:00
 • za 8 jun 2024
  10:00
  Incl. garderobe
  Muziekcentrum, Enschede
  Grote Zaal

De workshop is ingericht op koorzangers van alle leeftijden en niveau’s.

Vocaal Ensemble Cordier en Wilminktheater presenteren voor het tweede opeenvolgende jaar: het korenfestival!

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni slaan Cordier en het Wilminktheater de handen ineen om koormuziek in Twente te vieren. Op zaterdag is er de kans voor koorzangers om een workshop te volgen, onder leiding van de leden van het gerenommeerde Hollands Collectief, met als feestelijke afsluiting een gezamenlijk concert van de workshop deelnemers en Hollands Collectief zelf! Aansluitend zijn er verschillende (vrij toegankelijke) mini-concerten van lokale amateurkoren en ensembles. Op zondagochtend wordt het festival uitbundig afgesloten met twee grote werken voor dubbelkoor: de Mis van Frank Martin en het Requiem van Howells, uitgevoerd door Cordier in samenwerking met La Colombe o.l.v. dirigenten Iassen Raykov en Jurriaan Poesse. 

De workshop

De workshop is ingericht op koorzangers van alle leeftijden en niveau’s. De deelnemers aan de workshop zullen ingedeeld worden in drie groepen; sopranen, alten en heren, en elke groep zal in korte tijd door de leden van Hollands Collectief gesmeed worden tot een geheel. In de workshop wordt gewerkt aan twee stukken:

 • Im Herbst (uit: Fünf Gesänge op. 105) - Johannes Brahms (1833-1897)
 • I am here to sing thee songs - Margaretha Christina de Jong (*1961)

In het tweede deel van de repetitie komen de deelnemers samen, waar gewerkt zal worden aan de gezamenlijke koorklank. Na een korte lunchpauze zullen de twee stukken als voorprogramma dienen voor het concert dat de middag feestelijk zal openen. Deelname aan de workshop kost €20 en is (uiteraard) inclusief toegang tot het aansluitende lunchconcert van Hollands Collectief. De mini-concertjes erna zijn vrij te bezoeken. 

Na aanmelding voor de workshop zul je de benodigde bladmuziek en instructies voor verdere voorbereiding via de mail ontvangen. Vragen over de workshop of een van de concerten mogen gericht worden naar: secretariscordier@gmail.com

Wat is het Hollands Collectief?

Hollands Collectief is een vocaal ensemble, bestaande uit koorzangers pur sang met brede ervaring in diverse professionele koren. Zo treden de vaste kernzangers van Hollands Collectief, sopraan en artistiek leider Elisabeth Blom, alt Hebe de Champeaux, tenor Dolf Drabbels en bas Kees Jan de Koning regelmatig op met onder meer het Nederlands Kamerkoor, het Groot Omroep Koor, Cappella Amsterdam en Amsterdam Baroque Choir. Hollands Collectief streeft naar een pure, transparante klank. Oude en nieuwe muziek worden naast elkaar geprogrammeerd en Nederlandse componisten krijgen daarbij regelmatig een ereplaats.