Meet The Orchestra

Orkest van de Koninklijke Luchtmacht & Martin van der Starre
wo 30 mrt 2022 20:00
wo 30 mrt 2022
20:00

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht biedt u een kijkje achter de schermen! Was u altijd al benieuwd wat dit orkest allemaal doet? Hoe kom je er eigenlijk bij en (hoe) word je daarna ook nog een militair? Welke instrumenten maken allemaal deel uit van dit orkest? Het orkest laat zich muzikaal van haar beste kant zien: diverse bezettingen, topklasse arrangementen, muzikale hoogstandjes, solisten uit het eigen orkest en natuurlijk -dat hoort zeker ook bij het orkest- en onze geweldige vocalist is Martin van der Starre! Onder leiding van chef-dirigent majoor Patrick Curfs neemt het orkest u mee in haar wereld! En dat in het jaar waarin het orkest 70 jaar bestaat. Dit wordt een feestje!

 

 

Wij zijn het Orkest Koninklijke Luchtmacht

Achter onze militaire uniformen schuilen 48 conservatorium geschoolde musici. Een deel met een klassieke achtergrond, een deel uit de pop- en jazzmuziek. Dat maakt ons orkest zo uniek! Topmusici uit beide genres die samen de geoliede machine vormen die het Orkest Koninklijke Luchtmacht is. Wij hebben een rijke historie. Daar waar in het verleden onze muziek het verschil maakte op het slagveld, worden wij en onze muziek tegenwoordig anders ingezet. Wij staan midden in de samenleving. Met onze muziek vertellen wij het verhaal van de Luchtmacht/Defensie en verbinden wij onze wereld met de wereld buiten onze vliegbases. Wij brengen een ander geluid. Wat ons typeert is het moderne en eigentijdse geluid. Maar tradities die ons ceremonieel verbinden met de Krijgsmacht behoren ook tot ons DNA. Vanwege onze verrassende samenwerkingen en ons uiteenlopende en vernieuwende repertoire met een militaire ‘touch’ is het Orkest Koninklijke Luchtmacht uniek in de professionele muziekwereld, zowel in Nederland als daarbuiten.

Majoor Patrick Curfs Chef-dirigent Orkest Koninklijke Luchtmacht

Geïnspireerd door zijn vader Jos die destijds als trompet ist bij de Marinierskapel speelde, begon Patrick Curfs (1972) op achtjarige leefijd met trompetlessen. Al snel stapte Patrick over op de klarinet, om uiteindelijk voor de saxofoon te kiezen. Patrick studeerde saxofoon in de richtingen klassieke en lichte muziek aan de conservatoria van Tilburg en Rotterdam en rondde beide studies cum laude af. Na enkele jaren als freelancer te hebben gespeeld, zowel in symfonieorkesten als in popbands, werd hij in 1998 aangenomen als saxofonist bij het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Ruim 20 jaar speelde Patrick als solist en leadaltsaxofonist bij het Orkest Koninklijke Luchtmacht. In die periode werd hij door voormalig chef-dirigent Jos Pommer regelmatig als repetitor of vervanger gevraagd. Deze ervaringen leidden tot proefdirecties en uiteindelijk tot zijn aanstelling als vaste dirigent. Met ingang van 1 januari 2020 is Majoor Patrick Curfs aangesteld als chefdirigent van het Orkest Koninklijke Luchtmacht.

Martin van der Starre

De in Den Haag geboren en in Amsterdam getogen zanger/(stem-)acteur Martin van der Starre is al meer dan 30 jaar professioneel actief in de muziek en het theater. Naast leadzanger van vele (cover)bands waaronder de Edwin Evers Band speelde Martin een aantal grote rollen in landelijke musicalproducties. Zo speelde hij de rol van Judas in ‘Jesus Christ Superstar’, waarvoor hij een John Kraaijkamp Musical Award-nominatie ontving voor Beste Mannelijke Hoofdrol. Samen met o.a. Frank Lammers had hij een rol in ‘Route 66’ en speelde hij een grote rol in de Queen-musical ‘We Will Rock You’ in Nederland en België. Vanaf december 2021 zal Martin te zien zijn in de rol van Hemioenoe in de musical ONE. In de zomer van 2022 speelt hij Engelbert Crookceus in de muzikale voorstelling ‘De Freule’ in het Steengroevetheater in Winterswijk. Martin was een aantal jaren te zien als leadzanger van de ‘I Luv Holland Band’ bij het populaire spelprogramma ‘Ik Hou van Holland’ van Linda de Mol. Tevens is hij de leadzanger van de Jan Rietman Band bij ‘De Pubquiz’ op Omroep Max. Als televisieacteur had Martin rollen in ‘ONM’, ‘Flikken Maastricht’, ‘Danni Lowinski’ en in 2015 speelde hij de rol van Loek Graven in GTST. In 2021 speelt hij de Hertog van Alva in ‘Het Verhaal van Nederland’. Als studiozanger is zijn stem te horen in talloze jingles en commercials op de radio en televisie voor o.a. Veronica, Q-Music, Radio 10, Radio 538, Radio 2, NPO, RTL4 en SBS6. Verder doet Van der Starre stemmenwerk voor games, series en films, zoals ‘Lady & The Vagebond’, ‘Trolls’, ‘Frozen’, ‘Spongebob’ en ‘Boss Baby’. Martin toerde als solist bij de producties ‘Woodstock the Story’ (9 seizoenen), ‘Symfo Classics’ (4 seizoenen) en ‘Rockopera in Concert’ (met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht) langs de theaters van Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. In de zomer van 2008 scoorde hij samen met Edwin Evers als ‘KidB’ een top 3- hit met ‘Una Paloma Blanca Heel de Zomer Lang’. In 2018 en 2019 was hij gastzanger bij The Analogues tijdens de ‘White Album’ en ‘Abbey Road’-tours. Als ‘De Zin’ maakt hij samen met Rob Winter en Giovanni Caminita op de jaren 80 geënte Nederlandstalig popmuziek.