AVROTROS

Veel stralende winnaars Musical Awards naar Wilminktheater

di 16 mei 2023

ENSCHEDE - Vele sterren die een Musical Award hebben gewonnen, zijn in het nieuwe theaterseizoen in Enschede te bewonderen. Van Freek Bartels in Jesus Christ Superstar tot Brigitte Heitzer in Mamma Mia!; dat wordt genieten van de awardwinnaars die hun prijzen in het Circustheater in Scheveningen in ontvangst hebben genomen.

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede is natuurlijk ontzettend trots dat zoveel musicalsterren in Enschede te bewonderen zijn. Het aanbod van musicals is dan ook groot.

 • Geluidsontwerper Harmonie wint award 
  Het is Maarten Houdijk die voor de musicial Sweeney Todd een Musical Award wint voor het beste geluidsontwerp. Maarten is ook verantwoordelijk voor het geluidsontwerp van Harmonie dat tussen 22 juni en 23 juli meer dan tien keer wordt opgevoerd in het Wilminktheater. Harmonie is een komisch en meeslepend muziektheaterstuk over afscheid nemen en opnieuw beginnen waarbij schrijnende humor wordt afgewisseld met een bitterzoete traan. • Jesus Christ Superstar-ster Freek Bartels: beste hoofdrol
  Freek Bartels wint de award voor de beste mannelijke hoofdrol in een grote musical. Freek krijgt de prijs voor zijn rol in Les Misérables. Hij staat van 2 tot en met 5 mei in het Wilminktheater in Jesus Christ Superstar. Freek maakt onderdeel uit van de sterrencast (met onder andere Jeangu Macrooy en Alex Klaasen) van deze indrukwekkende rockmusical.  • Brigitte ‘Donna’ Heitzer beste hoofdrol – komend seizoen stralend in Mamma Mia!
  Brigitte Heitzer wint een award als beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical (Blind Date). Brigitte straalt het komende seizoen in het Wilminktheater in de ABBA-musical Mamma Mia!. Van 12 tot en met 17 maart is het genieten van onder anderen Brigitte en René van Kooten. Het wordt een muzikaal verhaal vol romantiek en humor. • Beste mannelijke bijrol: Samir Hassan swingt ook in Mamma Mia!
  Samir Hassan is supertrots op het winnen van een award als beste mannelijke bijrol – voor Sweeney Todd. Samir is net als collega-winnaar Brigitte Heizer te bewonderen in Mamma Mia! Heel leuk: Samir was afgelopen seizoen naast Laus Steenbeeke in Enschede te zien in de theaterproductie Kennie Bennie • Stef Bos schrijft beste liedteksten – Hoofdgast in Broekhuis op Zondag
  Stef Bos is een award rijker als schrijver van de beste liedteksten. Dat deed hij voor Checkpoint Charlie. Stef vertelt er ongetwijfeld over tijdens Broekhuis op Zondag waar hij op zondag op 24 september te gast is. Tijdens Broekhuis op Zondag vertolken jonge artiesten werk van een oudere generatie. Vrienden en vakgenoten halen herinneringen op en de lach is nooit ver weg. Muziek, miniconferences en goede gesprekken wisselen elkaar af.Highlights: