Arjo Frank

Harmonie komt voor het eerst écht tot leven

wo 24 mei 2023

ENSCHEDE - De kop is eraf. In het Polanentheater in Amsterdam is het officiële startschot gegeven voor het doldwaze theaterspektakel Harmonie. Met taart, een heerlijke gezamenlijke lunch en de eerste scriptlezing is Harmonie nu écht begonnen!

Na een weerzien met oude bekenden en het verwelkomen van nieuwe gezichten maakte de cast zich deze dag, naast de landelijke perspresentatie, ook op voor de eerste repetitie. Stuk voor stuk spraken ze vol lof over de originele verhaallijn van Harmonie, bedacht en geschreven door scriptschrijver en regisseur Jasper Verheugd. Ook acteur Remko Vrijdag, die voor de rol van Menno zijn blaasinstrument weer uit het stof moet halen, staat te trappelen om te beginnen. “Het wordt heel erg leuk én ontroerend door de prachtige muziek.” 

Puntje van de stoel
Harmonie laat op komische en tragische wijze het wel een wee zien van een harmonieorkest. “Het is een interactief muziektheaterstuk waarbij je eigenlijk niet weet wat je ziet”, legt Jasper Verheugd uit. “Bezoekers zitten de hele voorstelling op het puntje van hun stoel. Zonder dat ze iets hoeven te doen, zijn ze vanaf binnenkomst al onderdeel van het verhaal.”
Ook acteur Stijn Westenend, die Lesley speelt, is razend enthousiast over dé productie van deze zomer. “Hier is niet veel van”, vertelt hij. “Zo’n muziektheaterstuk als dit kom je niet vaak tegen.”

Harmonie komt tot leven
Na het aansnijden van de taart, het maken van de foto’s en het officiële persmoment, is het tijd om voor de allereerste keer gezamenlijk het script door te nemen. De eerste noten klinken door de ruimte, er wordt gelachen en de synergie tussen de castleden is vanaf moment een voelbaar. Harmonie bestaat niet meer alleen maar op papier, maar kwam in het Polanentheater voor het eerst écht tot leven. 

Het muziektheaterspektakel Harmonie wordt tussen vrijdag 30 juni en zaterdag 22 juli elf keer opgevoerd in Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

Klik HIER voor kaarten.