John Buijsman moppert er vrolijk op los in gratis buitenvoorstelling De Recreanten

za 27 mei 2023

ENSCHEDE - Omdat-ie er toch is... Volbloed Rotterdammer John Buijsman ‘woont’ deze zomer bijna in Enschede en dat vindt hij – opvallend genoeg – geen straf. Sterker, de acteur in het komische en meeslepende muziektheaterspektakel Harmonie neemt een presentje mee voor de stad: De Recreanten. Samen met Michiel Nooter speelt hij deze komedie in vier Enschedese parken. Kaarten zijn gratis.

Harmonie wordt tussen vrijdag 30 juni en zaterdag 22 juli elf keer opgevoerd in het Wilminktheater. Buijsman, één van de hoofdrolspelers, is inmiddels druk bezig met de voorbereidingen. En omdat ie toch in Enschede moet zijn, speelt hij met Michiel Nooter vanaf zaterdag 3 juni vier keer De Recreanten. De buitenlocaties zijn het Van Heekpark, Wooldrikspark, Ainsworthpark en Theehuis Schuif es aan.

De Recreanten is een wrange komedie over klein geluk en groot geld en de hechtheid van een gemeenschap. Het gaat over hoe sterk mensen zich kunnen maken als ze zich verenigen en hoe ze zich er vooral niet onder laten lullen. 

De vier voorstellingen van De Recreanten zijn gratis te bezoeken. Bezoekers moeten wel reserveren. De Recreanten wordt in Enschede gespeeld op:


-Zaterdag 3 juni om 20.00 uur in het Van Heekpark.
-Zondag 4 juni om 14.30 uur in het Wooldrikspark.
-Zaterdag 10 juni om 20.00 uur in het Wesselerbrinkpark.
-Zondag 11 juni om 14.30 uur bij Theehuis Schuif es aan.