Lezing over Fanfare als informatief voorproefje op theaterspektakel

za 3 jun 2023

ENSCHEDE - Ronald van der Vate vertelt op dinsdag 13 en vrijdag 16 juni in De Kleine Willem het verhaal van Bert Haanstra, en dan vooral over Fanfare. Dat doet hij in een lezing met de titel Bereid je voor op de Fanfare! De lezing is een heerlijk informatief voorproefje op Theaterspektakel Fanfare dat op een unieke buitenlocatie in Giethoorn komende zomer te zien is. 

De muzikale voorstelling is geïnspireerd op de gelijknamige film van Bert Haanstra.

Het is dit jaar precies 65 jaar geleden dat de film Fanfare uitkwam. Met 2,6 miljoen bioscoopbezoekers is de film nog altijd een van de succesvolste Nederlandse bioscoopfilms allertijden.

Ronald van de Vate is schrijver van meerdere boeken over Bert Haanstra. De zomerse fanfare van 1958 - Fanfare, een filmklassieker van Bert Haanstra is daar een van. Het boek neemt de lezers mee terug naar Fanfare. Hoe ontstond het idee voor de film, wie was Alexander Mackendrick die Haanstra adviseerde over het scenario? Waarom viel de keuze op Giethoorn en Diever als filmlocatie? Wie deed de productie, wie was de productieleider en welke ervaring hadden de crewleden? Welke acteurs en musici deden er mee en wat was hun achtergrond?

Klik HIER voor kaarten voor dinsdag 13 juni.
KIik HIER voor kaarten voor vrijdag 16 juni.
Klik HIER voor kaarten voor Theaterspektakel Fanfare.