Hohe Messe: het allerbeste van Bach in het Muziekcentrum

ma 12 jun 2023

ENSCHEDE - Volgens kenners is de Hohe Messe, zondag 12 november te horen in het Muziekcentrum Enschede, het beste werk dat Johann Sebastian Bach ooit componeerde. ‘Levensveranderend goed’, is zelfs ooit geschreven. Kom genieten van dit feestelijke magnum opus, uitgevoerd door Vocaal Ensemble Ex Arte, internationale solisten en Barokorkest La Sorpresa.

Bach schreef de Hohe Messe, ook bekend als de Mis in b mineur, aan het eind van zijn leven, in 1748-1749. Hij gebruikte eerder werk, recyclede dat en voegde er nog enkele geweldige bonustracks aan toe. Zo is het eigenlijk een best of-album waarin hij alles liet zien wat hij in huis had. 

Het concert benadert de historische uitvoeringspraktijk: de dertig musici van het Barokorkest La Sorpresa spelen op historische instrumenten en ook de solisten, onder wie Hilde Coppé en Vincent Lesage, zijn gespecialiseerd in barokmuziek.

Het koor bestaat uit Vocaal Ensemble Ex Arte uit Enschede, uitgebreid met Concentus Cantzione uit Zutphen, die samen al vele grote werken van Bach uitvoerden. Dirigent is Emile Engel. 

Klik HIER voor kaarten!