Reis mee in de Orient Express, op zoek naar de moordenaar

zo 18 jun 2023

ENSCHEDE - Murder on the Orient Express is een van de beroemdste moordmysteries uit de geschiedenis. In de theaterversie die regisseur Jasper Verheugd (Charlie and the Chocolate Factory, Harmonie) maakt van het boek van Agatha Christie uit 1934, gaat het publiek mee op reis met de Orient Express en zoekt het met detective Hercule Poirot (Remko Vrijdag) mee naar de moordenaar. Zaterdag 17 en zondag 18 februari in het Wilminktheater.

Verheugd heeft, behalve Remko Vrijdag (Willy Wonka in Charlie, Harmonie) ook verder de beschikking over een sterrencast: Gerrie van der Klei, Lone van Roosendaal, Frederik Brom, Wilbert Gieske, Ruben Brinkman, Marijn Claes, Lusanne Arts en Belle Zimmerman. 

Het verhaal speelt zich af aan boord van de Oriënt Express, waar op een winteravond - de trein zit vast in de sneeuw - een moord wordt gepleegd. Alle reizigers lijken een alibi te hebben, maar niets is wat het lijkt. Opgesloten in de trein, met de moordenaar in hun midden, vertrouwen de passagiers op detective Hercule Poirot om het mysterie op te lossen.

Het wordt een groots opgezette theaterproductie met een filmisch karakter; een inventief decor, spectaculair licht en er wordt gebruik gemaakt van soundscapes en muziek. “Voor deze nieuwe versie van Murder on The Orient Express halen we veel inspiratie uit locatietheater, waar ik me de afgelopen jaren in verdiept heb", aldus Verheugd. "Het publiek gaat echt mee op reis met de Orient Express."

Klik HIER voor kaarten!