Niels Kiené

Ronald Goedemondt Met knielende knikjes in Wilminktheater

di 13 jun 2023

ENSCHEDE - Het begon voor Ronald Goedemondt allemaal met zowel de jury- als de publieksprijs bij het Cameretten Festival in 2003, gevolgd door succesvolle soloprogramma's. In 2013 was het eerste seizoen van het sketchprogramma Sluipschutters van Goedemondt en zijn vrienden op tv te zien. En nu is er Met knielende knikjes, alweer zijn achtste solo. Woensdag 7 februari te zien in de Pay. Zaal van het Wilminktheater in Enschede.

Met knielende knikjes is goed voor een sterrenzee in de media (vijf ⭐⭐⭐⭐⭐ sterren in NRC, vier ⭐⭐⭐⭐ sterren in de Volkskrant). 'Ronald Goedemondt toont in Met knielende knikjes zijn meesterschap als komiek', aldus de Volkskrant. 'Op de kermis van Ronald Goedemondt is het goed toeven', schrijft Theaterkrant.

'Hoelang kun je je blijven verzetten tegen een volwassen omgang met ouderschap, de toekomst en de dood', is de vraag die Goedemondt zichzelf stelt. 'Vrij lang, zo blijkt. Er komt voorlopig nog geen einde aan het infantiele getetter en gehups van deze man. Foeteren, ageren, verdoven, verzetten en negeren'.