Zing je mee in het Stiftkoor tijdens het Stiftfestival?

do 6 jul 2023

ENSCHEDE – Wie zingt mee tijdens het Stiftfestival? Dat kan tijdens het zaterdagavondconcert The Ashes Glow op 26 augustus in de Grote Kerk in Enschede met het voorprogramma van het Stiftkoor. Speciaal voor (amateur-)zangers houdt het Stiftfestival een speciale workshopdag met repetities voor een optreden tijdens het concert in de Grote Kerk die avond.

Onder leiding van koordirigent Jurriaan Poesse werkt het speciale projectkoor aan een Mediterraans repertoire. ’s Avonds luidt dit Stiftkoor het concert The Ashes Glow in. Het is volgens de organisatie een buitenkans om een keer op het hoogste niveau mee te zingen.

De dag bestaat uit een workshop, een lunch met koffie en thee en diner samen met de musici backstage en het optreden in de Grote Kerk om 19.30 uur. Daarna kan het koor het concert The Ashes Glow bijwonen.

Enige koorervaring en kennis van muziek is vereist. Voor opgeven en informatie klik HIER.

The Ashes Glow
The Ashes Glow
op zaterdag 26 augustus is de even bonte als serieuze multiculturele hoogtepunt van het Stiftfestival. Grote namen en jong talent uit verschillende culturen spelen tijdens dit concert samen en er klinken maar liefst twee wereldpremières uit verschillende windstreken.

Jazzpianist en componist Rembrandt Frerichs schreef in opdracht van het Stiftfestival het tripelconcert The Ashes Glow, vol klanken uit het Midden Oosten. De Nederlands-Iraanse Aftab Darvishi zorgt met haar Map of Freedom, voor de serieuze noten. Haar magisch rituele muziek zingt over de vrijheidsstrijd van Iraanse vrouwen. Net als Golijovs Tenebrae toegankelijk en buitengewoon indringend. Het is een concert dat zowel pijn doet als hoop en troost biedt.

Klik HIER voor kaarten.