Willem van Walderveen

Geef je nú op voor audities kerstmusical SCROOGE in Muziekcentrum Enschede

wo 30 aug 2023

ENSCHEDE - Wie speelt mee in de magische kerstmusical SCROOGE? Iedereen tussen de 8 en 14 jaar die ervaring heeft met acteren en houdt van zingen en dansen is welkom om auditie te doen. Ook heel leuk: Wie wordt de nieuwe Tiny Tim? Aanmelden kan HIER.

Wegens succes staat de musical, gebaseerd op A Christmas Carol van Charles Dickens, tijdens de kerstperiode opnieuw op de planken in het Muziekcentrum Enschede. Jong en oud kan tussen 22 december en 3 januari genieten van het prachtige kerstverhaal, de mooiste liedjes en de overweldigende decors.

Wanneer is de auditie?
De auditie van de kindercast is op zondag 8 oktober in het Wilminktheater. De finals zijn aan het einde van oktober. Wie zich aanmeldt, krijgt de exacte tijd en informatie uiterlijk een week voor de auditie. Kinderen die hebben gespeeld in vorige edities van SCROOGE mogen aansluiten bij de finals, mits ze niet ouder zijn dan 14 jaar. Ze hebben echter geen garantie weer mee te mogen doen.

Wanneer zijn de repetities?
Wie tijdens de audities heeft laten zien in aanmerking te komen voor een rol in SCROOGE wordt uitgenodigd voor de repetitiedagen. Er zijn meerdere dagen gepland in november en december. Wanneer de repetities exact plaatsvinden, wordt tijdens de audities bekendgemaakt. 

Wie wordt Tiny Tim?
Naast de kindercast is het Wilminktheater ook op zoek naar Tiny Tim. Jongens tussen de 8 en 10 jaar die goed kunnen acteren en zingen kunnen zich opgeven om auditie te doen voor deze belangrijke rol. Timothy ‘Tiny Tim’ Cratchit heeft een grote rol in deze musical.

Wie is Scrooge?
SCROOGE vertelt het kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, de verbitterde gierigaard die geen plezier heeft in het leven. Op de avond voor kerst krijgt hij echter bezoek van drie geesten waardoor hij inziet hoe harteloos hij eigenlijk is.

Wanneer zijn de voorstellingen?
SCROOGE wordt opgevoerd tussen 22 december en 3 januari om 14.30 uur en 19.30 uur. De voorstellingen vinden plaats in het Muziekcentrum Enschede.

Hoe aanmelden voor de auditie?
Opgeven om auditie te doen? Dat kan HIER.

Meer informatie
Kijk HIER voor meer informatie over SCROOGE.