Wilminktheater trotse gastheer opening academisch jaar Universiteit Twente

ma 4 sep 2023

ENSCHEDE – Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede is bijzonder trots gastheer te zijn van de opening van het academisch jaar van de Universiteit Twente. Maandagmiddag trok, onder aanvoering van pedel Wim Koehorst, een lange stoet academici en studenten van het stadhuis naar het Wilminktheater.

Achter Koehorst was het Robbert Dijkgraaf die zijn opwachting maakte. De demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap was uitgenodigd als keynote speaker, om te praten over samenwerking.

Tijdens de opening van het academisch jaar werd onder meer vooruitgekeken naar de ontwikkelingen die het nieuwe academische jaar brengt. De ceremonie zette inspirerende collega's in het zonnetje, bood de mogelijkheid te luisteren naar enthousiaste sprekers, bezoekers konden genieten van muziek en er werd door de deelnemers genetwerkt.

Het thema van het academisch jaar is ‘I'm part of our Pact’, waarbij de nadruk ligt op samenwerking - binnen de UT, in de regio en tussen instellingen - om samen impact te maken voor een betere toekomst.