Wilmink Project Orkest/Concordia Hengelo spelen Johan de Meij

do 14 sep 2023

ENSCHEDE - De muziek van de Nederlandse componist Johan de Meij - 'Beethoven van de blaasmuziek' - staat zaterdag 28 oktober centraal in een bijzonder concert van het Wilmink Project Orkest in samenwerking met de Hengelose muziekvereniging Concordia in het Muziekcentrum. Onder leiding van dirigent Lute Hoekstra wordt onder meer zijn eerste symphonie, The Lord of the Rings, ten gehore gebracht.

Johan de Meij (69) kreeg zijn muzikale opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij trombone en directie studeerde. Zijn bekroonde oeuvre van originele composities, symfonische transcripties en filmmuziekarrangementen heeft hem internationale bekendheid opgeleverd en zijn werk is een vaste waarde geworden in het repertoire van gerenommeerde ensembles over de hele wereld. 

Na de pauze wordt de herziene versie uit 2023 van zijn Symphony no.1 The Lord of the Rings uitgevoerd door het honderdkoppige projectorkest. Dit werk is gebaseerd op de gelijknamige trilogie van J.R.R. Tolkien, in Nederland bekend als In de ban van de ring. Tovenaars, elfen en hobbits; Johan de Meij wekt ze in dit werk allemaal tot leven. 

Voor het concert, een productie van de Stichting Wilmink Project Orkest, geeft De Meij een lezing over zijn werk.

Klik HIER voor kaarten!