Roy Beusker

‘Mamma Mia! meeslepende, muzikale, meesterlijke musical’

do 14 sep 2023

ENSCHEDE – Als het aan het AD en de Telegraaf ligt, moeten we volgend jaar allemaal naar de ABBA-musical MAMMA MIA! in het Wilminktheater: ‘’Mamma Mia! is een meeslepende, muzikale en meesterlijke musical.’’

Van 12 tot en met 17 maart 2024 zijn er zes voorstellingen van deze musicalsensatie te zien in het Wilminktheater. Het wordt een muzikaal verhaal vol romantiek en humor, met in de hoofdrollen Brigitte Heitzer en René van Kooten.

‘’Brigitte Heitzer is misschien wel de beste Donna die we in Nederland hebben gezien’’, looft Het Parool (★★★★) haar.

Het is voor de vierde keer dat Mamma Mia! in de Nederlandse theaters speelt. 'Het is met recht een musicalklassieker, die dankzij het aanstekelijke spel van de cast, de fijne vertaling door Jeremy Baker en een scherp gedetailleerd oog vanuit de productie heerlijk opgefrist is’, zo schrijft het AD (★★★★).

‘Zodra de eerste klanken van een ABBA-lied uit de orkestbak kwamen, kreeg de zaal de neiging om te gaan zingen’, schrijft de Telegraaf (★★★★).

De ABBA-musical is volgens het AD een eigentijdse klassieker, ook dankzij de hoogwaardige cast die glorieert op bijna alle fronten. ‘Het draaiende decor is prachtig, maar er gebeurt op de achtergrond wel heel veel aan verbouwingen, wat soms afleidt van het daadwerkelijke spel. Mamma Mia! is een meeslepende, muzikale en meesterlijke musical.’

Trouw (★★★★) genoot ook met volle teugen: ‘Het blijft een blije stuiterende productie.’

Klik HIER voor kaarten!