Prijswinnende Rick Paul van Mulligen te zien in Wilminktheater en Muziekcentrum

vr 22 sep 2023

ENSCHEDE - Wie de komende maanden Arlecchino-winnaar Rick Paul van Mulligen wil zien spelen, zit goed bij Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede. Want de winnaar van de Nederlandse toneelprijs voor beste bijrol staat donderdag 7 december in het Wilminktheater met Disgraced, van Ayad Akhtar en is vrijdag 26 januari in het Muziekcentrum te zien in de voorstelling Spraakmakers.

Van Mulligen (ook bekend van A'dam-Eva, Wie is de Mol? en legio toneelrollen) was al eerder genomineerd voor de Arlecchino, dit jaar oordeelde de Nederlandse Toneeljury dat zijn rol in de jongerenvoorstelling Queer Planet van HNTjong die prijs waar was. 'Een superkracht', oordeelde de jury over Van Mulligen (41). 'Hij speelt makkelijk warmhartig, vilein, ironisch en oprecht – liefst dwars door elkaar heen', stond erover in de Volkskrant.

Disgraced is een sensationeel theaterstuk van het gezelschap Black Sheep Can Fly. Deze moderne klassieker vierde al triomfen in New York, Londen en München. Disgraced roept de indringende vraag op of we ons ooit kunnen losmaken van onze afkomst en identiteit.

In Spraakmakers is Van Mulligen te zien in het verhaal Queer klassiek. Hij vertelt aan de hand van Samuel Barbers Strijkkwartet in b, opus 11, uitgevoerd door het Matangi Quartet, over (seksuele) diversiteit in de klassieke muziekwereld. Een verhaal over de tolerantie van het publiek en of je (seksuele) identiteit eigenlijk wel terug kunt horen in muziek.

Klik HIER voor kaarten voor Disgraced!

Klik HIER voor kaarten voor Spraakmakers!