Altin Kaftira

Dancing in Defiance van United Ukrainian Ballet Company afgelast

ma 2 okt 2023

ENSCHEDE – Wegens technische redenen is de Nederlandse tour van het United Ukrainian Ballet Company afgelast. Dat betekent dat de voorstelling Dancing in Defiance op vrijdag 6 oktober in het Wilminktheater ook niet doorgaat. Gelukkig zijn er nog vele dansvoorstellingen in het Wilminktheater.

De dans- en muziekvoorstelling Particles of God is een creatieve fonkeling van Isabelle Beernaert die op donderdag 12 oktober leidt tot een unieke artistieke vertolking met een internationale topcast, live muziek, prachtige kostuums, een lumineus decorstuk en een choreografie die zowel de lichamen op het podium als de emoties van het publiek meeneemt op een indringende reis.

lluminate van NDT 2 richt op zaterdag 11 november de schijnwerpers op drie jonge choreografen. Deze krijgen de kans om ofwel een nieuw werk te creëren, of een bestaand, recent werk uit hun oeuvre nieuw leven in te blazen.

In Islands of Empathy (in a Sea of Chaos), de nieuwste performance van Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag, staat op woensdag 22 november het thema empathie centraal en wordt onderzocht hoe dit de drijvende kracht kan zijn in de manier waarop we samenleven.  

Song of the dark forest van het Scapino Ballet is op woensdag 14 februari een aangrijpende, meeslepende en troostrijke voorstelling, uitgevoerd door de volledige groep dansers van Scapino, een operazanger en live muziek door het DoelenEnsemble. Het tragische lied van de oorlog wordt er in bezongen.

Pinocchio Effect van het Scapino Ballet is op vrijdag 16 februari een familievoorstelling voor iedereen van 10 tot 110 jaar vol humor en ernst over iets wat we allemaal doen: liegen. Waarom liegen we eigenlijk en waarover?

Voor Origin haalt artistiek directeur Ed Wubbe van het Scapino Ballet twee bijzondere internationale choreografen naar Nederland: een opwindende voorstelling met invloeden uit Chinese dans, Israëlische volksdans en moderne dans en het nieuwe dansstuk van Gong Xingxing. Dat wordt dus dubbel genieten op donderdag 23 maart.

Bezoekers die een kaartje hebben gekocht voor United Ukrainian Ballet Company krijgen hun geld terug.