Mounir Raji

Boek speciale inleiding bij De Smeekbede

vr 20 okt 2023

ENSCHEDE – Voorafgaand aan de De Smeekbede, op zondag 5 november in het Wilminktheater, wordt een inleiding gegeven. De inleiding gaat in op de historische brief uit 1795 die ten grondslag ligt aan deze voorstelling.

Deze opmerkelijke en unieke brief is geschreven door een zwarte, vrijgemaakte vrouw aan haar voormalige meester. Daarnaast wordt ingegaan op de inhoudelijke en theatrale keuzes van de makers. Het gaat over de muziek, het decor, de dans en het spel waarmee de makers deze geschiedenis belichten vanuit een hedendaags perspectief.

De inleiding wordt verzorgd door Francesca Pichel, een van de actrices van De Smeekbede. Pichel is een zangeres, actrice, en stemartiest. Haar werk draagt focus op het vertellen van een inclusieve geschiedenis en het doorbreken van eurocentrische patronen om hiertoe te komen.

In West-Afrika onderzocht ze de muziektraditie van de griot: muzikanten en verhalenvertellers die een cruciale rol hebben in het overbrengen en bewaren van de geschiedenis. In Senegal trad ze op met Grammy awardwinnaar Youssou N'dour.

De inleiding is heel makkelijk te boeken tijdens het bestellen van de kaarten.

Klik HIER voor kaarten.