Hans Withoos

Dansend het voorjaar in met SPRING van Introdans

ma 8 jan 2024

ENSCHEDE - Om de lente én het leven te vieren, presenteert Introdans in het voorjaar SPRING, een programma dat zich concentreert rond het werk van de Italiaanse meesterchoreograaf Mauro Bigonzetti. Introdans staat op vrijdag 31 mei in de Grote Zaal van het Muziekcentrum.

Mauro Bigonzetti (1960, Rome) leidde onder meer het beroemde Ballet de la Scala in Milaan en werkt als freelance choreograaf voor toonaangevende balletgezelschappen in en buiten Europa. De creaties van Bigonzetti worden gekenmerkt door een uitzonderlijke diversiteit, maar in SPRING wordt vooral de uitbundige en levenslustige kant van zijn oeuvre belicht.

Spring gaat van start met een feestelijk openingsdeel, dat behalve een volledig nieuwe creatie van Bigonzetti, bestaat uit drie delen uit zijn veelgeprezen Rossini Cards. Bigonzetti liet zich voor dit ballet inspireren door het werk van zijn landgenoot componist Gioacchino Rossini (1792-1868)

Na de pauze vervolgt Spring met Bigonzetti’s opzwepende meesterwerk Cantata. In dit ‘powerstuk’ laat de choreograaf de verschillende karakters uit een Italiaans dorp prachtig tot leven komen. Als toeschouwer kun je moeilijk onberoerd blijven bij deze uitbundige ode aan de zuidelijke volkscultuur, de liefde, en misschien wel vooral aan de gekte. 

Klik HIER voor kaarten!