Improvisaties in De Vloer Op zijn altijd van hoge kwaliteit

vr 5 jan 2024

ENSCHEDE - Elke voorstelling is uniek bij De Vloer Op, de theaterversie van het twee decennia lang zeer populaire gelijknamige Human-televisieprogramma. Dat het format ook in het theater werkt blijkt al weer een aantal jaren met boeiende voorstellingen door het hele land. Vrijdag 10 mei staan de acteurs van regisseur Peter de Baan (foto) in De Kleine Willem.

Net als op tv worden in deze theaterversie actuele maatschappelijke en relationele dilemma’s in een improvisatieopdracht gegoten. De acteurs werken vervolgens met elkaar de scènes uit, onvoorbereid. De improvisaties zijn vaak uitermate geestig, ontroerend, herkenbaar of confronterend.

Voor het eerst mag nu ook het publiek meedenken met de thema’s voor de improvisaties. Welke zaken zullen straks misschien een rol spelen op het podium? Ook gaat De Baan in op het vak van acteur, waarbij het publiek de kans krijgt vragen te stellen. Wat is acteren? Wat maakt iemand tot een goed acteur? En wat is het verschil tussen acteren en improviseren?

In De Vloer Op 2024 spelen, in wisselende samenstellingen, onder anderen Hanne Arendzen, Fabian Jansen, Sophie van Winden, Thomas Cammaert, Saskia Temmink, Vincent Croiset, Eva van der Gucht, Britte Lagcher, Margôt Ros, Bodil de la Parra, Justus van Dillen, Sanne den Hartogh, Sander Plukaard, Oda Spelbos, Alex Hendrickx en Marie Louise Stheins.

Klik HIER voor kaarten!