Schrijf me in het zand: intiem, maar ook pijnlijk en aangrijpend

di 2 jan 2024

ENSCHEDE - Schrijf me in het zand is een zeer aangrijpend, pijnlijk en intrigerend stuk, naar een tekst van Inez van Dullemen, dat laat zien hoe incest verborgen kan blijven en tot verschrikkelijke gevolgen kan leiden. Schrijf me in het zand is, 35 jaar na de première, op vrijdag 12 april opnieuw te zien, in De Kleine Willem.

'Op mijn twaalfde verjaardag kreeg ik van papa een speelgoedpanter, een koffertje en een pessarium'. Judith leest deze tekst in het dagboek van haar dode zusje Anne. Wat zou die tekst betekenen? Judith is op bezoek in het ouderlijk huis om haar moeder te helpen verhuizen. Als een detective doorspit ze vervolgens elke papiersnipper die Anne heeft achtergelaten. En dan stuit ze op de contouren van een schokkend geheim...   

De in november 2021 overleden schijfster Inez van Dullemen schreef dit stuk in 1989 voor het toenmalige Theater van het Oosten. Ze voelde haarfijn aan hoe je een 'zwaar' onderwerp kan behandelen met een lichte toets. Dat zie je terug in deze poëtische en intieme voorstelling. In 1989 werd er geschokt gereageerd. Hoe is dat nu, 35 jaar later?

Klik HIER voor kaarten!