Op visite bij... is letterlijk en figuurlijk smullen met de mooiste muziek

vr 8 dec 2023

ENSCHEDE - Op visite bij... is de naam van een nieuwe concertserie op zondag (14 januari, 18 februari en 24 maart) van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede met jonge, zeer talentvolle musici in de hoofdrol. Behalve op prachtige muziek, wordt het publiek ook steeds getrakteerd op koffie/thee met een taartje. 

Als opening van de concertserie spelen zondag 14 januari Roza Herwig (foto) en Julius Backer prachtige liederen in de Kleine Zaal van het Muziekcentrum. Roza Herwig is een getalenteerde mezzosopraan en Backer een al even talentvolle pianist. De twee vormen al geruime tijd een succesvol liedduo.

In het tweede concert van Op visite bij... is violist Tjeerd Top zondag 18 februari te gast in de Grote Kerk op de Oude Markt. Top is al jaren plaatsvervangend concertmeester van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Hij bespeelt een Stradivarius uit 1713.

Het Nympheas Trombone Quartet sluit zondag 24 maart in De Kleine Willem in Enschede de concertserie af. Niels Jacobs, Wilco Kamminga, Arjan Linker en Tim Ouwejan brengen daar hun programma Matricale, met de alleroudste en allernieuwste authentieke muziek voor trombonekwartet: prachtige madrigalen uit de onstaanstijd van de trombone en vier stukken van componisten waarvan de inkt nauwelijks droog is.

Klik HIER voor kaarten voor het duo Herwig en Backer!

Klik HIER voor kaarten voor Tjeerd Top!

Klik HIER voor kaarten voor het Nympheas Trombone Quartet!